Silmän valokerroskuvaus,
eli OCT

Tiesitkö, että silmän rakenteista voidaan jo varhaisessa vaiheessa nähdä merkkejä alkavista silmäsairauksista ja yleisen terveydentilan muutoksista? Nyt voimme Instrumentariumissa tutkia silmiesi terveyttä entistä tarkemmin OCT-valokerroskuvauslaitteella.

Näkö on yksi ihmisen tärkeimmistä aisteista ja siksi siitä tulisi pitää erityistä huolta. Vaikka et huomaisikaan silmissäsi tai näkemisessäsi erityisiä muutoksia, on silmien terveydentila hyvä tarkastaa säännöllisin väliajoin.

Nyt Instrumentariumissa on mahdollisuus selvittää silmien terveydentilaa entistä tarkemmin tutkimalla silmän rakenteita OCT-valokerroskuvauslaitteella. Katso optometristimme Satun videolta lisää tutkimuksesta ja sen hyödyistä!

Hinnat:

Laajimman ja kattavimman tiedon silmänterveydestäsi saat yhdistämällä laajennetun näöntutkimuksen ja OCT-kuvauksen.

Oct + laajennettu näöntutkimus
90 €


Oct-tutkimus
60 €

Varaa aika

OCT, eli valokerroskuvaus on varattavissa seuraavista myymälöistä puhelimitse numerosta:

ma–pe 9-20, la 9–17, su suljettu. Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

Suosittelemme OCT-tutkimusta kaikille

OCT-kuvantamistavalla saadaan silmänpohjakuvaa tarkempi näkyvyys esimerkiksi silmän pohjan eli verkkokalvon eri kerroksiin. Silmänpohjakuvalla saadaan näkyviin verkkokalvon pinta, mutta OCT-kuvilla näemme pinnan eri kerroksiin. Verkkokalvo saattaa näyttää täysin normaalilta, vaikka sen kerroksissa näkyisi jo mahdollisiin silmäsairauksiin viittaavia muutoksia.

OCT-tutkimusOCT-tutkimus

Miksi OCT-tutkimus:

  • Nopea ja kivuton toimenpide
  • Tutkimus ei vaadi silmätippoja
  • Antaa normaalia silmänpohjakuvaa tarkemman tiedon silmänpohjan kerrosten terveydentilasta
  • Mahdollistaa piilevien silmäsairauksien mahdollisen löytämisen ennen oireita
  • Tutkimuksen suorittaa aina koulutuksen saanut optikko.

OCT-kuvien avulla on siis mahdollista löytää merkkejä alkavista silmäsairauksista jo ennen minkäänlaisia oireita. Löydökset voivat kertoa esimerkiksi alkavasta silmänpohjan ikärappeumasta, diabeteksen aiheuttamista muutoksista verkkokalvoilla sekä glaukoomasta.  Rakennekuvista saadaan erinomainen lähtötilanneselvitys silmen terveydentilasta jatkoseurantaa varten. Eli vaikka silmäsi olisivat täysin terveet tällä hetkellä, on näistä kuvista myöhemmin hyötyä mahdollisten muutosten tunnistamisessa. 

OCT-tutkimusOCT-tutkimus

Lue myös

Laajennettu näöntutkimusLaajennettu näöntutkimus
Laajennettu näöntutkimus

Instrumentariumin optikon laajennetussa näöntutkimuksessa pystymme selvittämään entistä tarkemmin myös toiminnallista näkemistä sekä silmänpohjan terveydentilaa. Tähän asti näöntutkimukset ovat keskittyneet selvittämään pääosinnäön tarkkuutta, mutta nyt on mahdollista tutkia myös, kuinka hyvin näköä pystyy käyttämään esimerkiksi hämärällä ja nopeissa tilanteissa.

Mitä kuiville silmille voi tehdä?Mitä kuiville silmille voi tehdä?
Mitä kuiville silmille voi tehdä?

Nykyään jo joka toinen ihminen kärsii kuivista silmistä. Onneksi vaivan taltuttamiseksi on myös keinoja. Erilaisista silmätipoista ja -geeleistä voi saada väliaikaisen avun. Etenkin kroonikko hyötyy kuitenkin usein eniten kehon normaalien toimintojen tukemisesta.

Optikolle vai silmälääkärille?Optikolle vai silmälääkärille?
Optikolle vai silmälääkärille?

Kun näössä ilmenee ongelmia, on syytä hakea vaivaan pikimmiten apua. Tiedätkö, missä asioissa kannattaa hakeutua optikolle ja milloin taas silmälääkärille?

Väsyvätkö silmäsi töissä?Väsyvätkö silmäsi töissä?
Väsyvätkö silmäsi töissä?

Kumarrutko näppäimistön ylle, jotta näkisit paremmin? Onko niskanseutu jumissa? Asiantuntija kertoo, miten vältät yleisimmät työperäiset näköongelmat.

Varaa aika

Voit tehdä varauksen myös soittamalla

09 4241 7000

ma–pe 9–20, la 9–17, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu