HÄMÄRTÄÄKÖ?

Joka toinen silmälasien käyttäjistä kertoo näkevänsä huonosti hämärässä. Joka kolmas sanoo väsyvänsä illalla. Nyt voit vaikuttaa hämäränäköön.

Aikuis- ja ikänäkö

Joudut viemään kännykän koko ajan kauemmaksi näkökentästä. Silmäsi väsyvät nopeammin kuin ennen, etkä saa enää tuoteselosteestakaan mitään selvää. Kuulostaako tutulta? Kyse on todennäköisesti aikuisnäöstä, joka tulee jokaisella eteen iän myötä. Kansankielellä puhutaankin ikänäöstä. Aikuisnäkö on luonnollinen osa ihmisen ikääntymistä, eikä siitä kannata huolestua.

Näkemisen aamu

Näkemisen aamu: jakso 2: aikuisnäkö 10 min

Someoptikko

Someoptikko, mistä tiedän, että minulla on aikuisnäköä?

Laseistakieltäytyjä

Tuttu tilanne lukiessa? Älä ole laseistakieltäytyjä.

Hämäränäkö ja liikenne

Puolet suomalaisista silmälasien käyttäjistä kokee näkevänsä hämärässä huonommin kuin valoisassa. Kolmasosalla silmät väsyvät iltaa kohden. Tulokset käyvät ilmi Instrumentariumin teettämästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten näkemiseen liittyviä kokemuksia eri liikenneolosuhteissa. Nykyään kontrastinäköä voidaan tutkia laajennetun näöntutkimuksen avulla.

Näkemisen aamu

Näkemisen aamu: liikennenäkeminen

Näkeminen liikenteessä

Turvallisemmat tiet silmäpari kerrallaan

Noin 3,8 miljoonalla suomalaisella on ajokortti. Autojen lisäksi teillä liikkuu muun muassa pyöräilijöitä ja jalankulkijoita koululaisista vanhuksiin. Ei siis ole ihme, että liikenneturvallisuuden merkitys toisensa jälkeen...

Näkeminen liikenteessä

Kuljettajan näön vaatimukset

Suomalaisten tuntema muutto- ja logistiikka-alan palveluyritys Niemi Palvelut Oy työllistää 100 ammattikuljettajaa ja hoitaa vuosittain noin 24 000 muuttoa ja noin 45 000 muuta palveluprojektia...

Laajennettu näöntutkimus

Instrumentariumin optikon laajennetussa näöntutkimuksessa pystymme selvittämään entistä tarkemmin myös toiminnallista näkemistä sekä silmänpohjan terveydentilaa. "Hyvällä näöllä" on tavallisesti tarkoitettu, että näemme terävästi niin sanotulla tarkan näön alueella. Ihminen pystyy kuitenkin havaitsemaan tarkasti vain noin viiden asteen levyisen alueen näkökentästään kerralla. Tähän asti näöntutkimukset ovat keskittyneet selvittämään pääosin näön tarkkuutta, mutta nyt on mahdollista tutkia myös, kuinka hyvin näköä pystyy käyttämään. Tätä kutsutaan toiminnalliseksi näöntutkimukseksi.

Laajennettu näöntutkimus

Parempaa pelisilmää silmistä huolehtimalla

Pelkkä pelisilmä ei jääkiekkokaukalossa riitä, vaan näön on oltava tarkka ja toimittava hyvin, jotta pelaaja pystyy reagoimaan nopeasti kentän tapahtumiin.

Someoptikko

Someoptikko, mikä on laajennettu näöntutkimus?

Someoptikko

Someoptikko ja 5 faktaa laajennetusta näöntutkimuksesta

Silmänpohjakuvaus – huolehdi silmiesi hyvinvoinnista

Silmänpohjakuvaus kertoo paljon silmiesi terveydentilasta. Nopealla ja helpolla toimenpiteellä voimme kartoittaa mahdollisia muutoksia, jotka ovat usein normaaleja ja vaarattomia, iän myötä tapahtuvia. Instrumentarium käyttää silmänpohjakuvauksessa alan uusinta teknologiaa. Ainutlaatuinen Optos Daytona -silmänpohjakamera kuvaa 80 % silmän verkkokalvosta yhdellä kuvalla, kun tavallinen silmänpohjakamera kuvaa vain 15 % silmän verkkokalvosta.

Varaa aika

Voit tehdä varauksen myös soittamalla

09 4241 7000

ma–pe 9–20, la 9–17, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu