Instrumentarium

Silmiesi hyvinvoinnista huolehtiminen on meille kunnia-asia. Tänä päivänä Instrumentarium-myymälöitä on Suomessa 147 ja Virossa 20. Sinua palvelee yli 200 asiantuntevaa optikkoa ympäri Suomen, minkä lisäksi pidämme huolta silmistäsi tarjoamalla silmälääkäreiden palveluja kaikissa myymälöissämme. Panostamme vahvasti myös optikkojen ja optisten myyjien kehysasiantuntijuuteen muun optisen tietämyksen lisäksi. Voimme tarjota sinulle pääkaupunkiseudulla ja Kouvolassa myös ensiluokkaisia silmäsairaalapalveluita, jotka tuotamme yhteistyössä Silmäsairaala Valon kanssa.

Yhteistyön aloittamisen myötä pystymme tarjoamaan myös laboratoriotutkimuksia, kirurgista konsultaatiota ja leikkauksia vaihtoehtona julkiselle puolelle. Tarkoituksena on ennen kaikkea sujuvoittaa hoitoasi, sillä oma Instrumentariumin lääkärisi saa halutessasi Silmäsairaala Valon asiantuntijoiden tutkimustulokset suoraan omalle vastaanotolleen. Mikäli haluat, voimme Valon lääkärin konsultaatiota tarvitessasi myös toimittaa aiemmat Instrumentariumin tietosi vastaanottokäyntisi tueksi.

Yli sadan vuoden kokemuksella Instrumentarium on asiantuntija suomalaisten näkemisen tarpeissa, Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle asiakkaallemme juuri hänelle sopiva näkemisen kokonaisratkaisu. Vuonna 2017 meidät valittiin 11. kerran Suomen Luotetuimmaksi Optikkoliikkeeksi.

Luotetuin optikkoliike
2017

Instrumentarium aikajana

Instrumentarium - Luotetuin optikkoliike 2017.

Vuonna 2017 Instrumentarium valittiin Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) vuosittain tehtävässä Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi optikkoliikkeeksi jo yhdennentoista kerran peräkkäin.

Silmäsairaalapalvelut InstrumentariumistaInstrumentarium tarjoaa nyt myös ensiluokkaisia silmäsairaalapalveluita pääkaupunkiseudulla ja Kouvolassa yhteistyössä Silmäsairaala Valon kanssa.

2016

Instrumentarium 115 vuotta

Instrumentarium -myymälä 2016.
Instrumentarium -myymälä 2016.

Tänä päivänä Instrumentarium-myymälöitä on Suomessa 147 ja Virossa 20. Asiakkaitamme palvelee yli 200 asiantuntevaa optikkoa ja jokaisessa myymälässämme on myös silmälääkärin vastaanotto sekä koulutettujen kehysasiantuntijoiden palvelu. Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle asiakkaallemme juuri hänelle sopiva näkemisen kokonaisratkaisu.

Vuonna 2016 Instrumentarium valittiin 10. kerran Suomen Luotetuimmaksi Optikkoliikkeeksi.

1990
Aleksille jonotetaan 1991.
Aleksille jonotetaan 1991.

Instrumentarium perusti optiikan vähittäiskauppaketjun Viroon vuonna 1993. Instruest-nimellä aloittaneesta ketjusta tuli nopeasti yksi maan merkittävimmistä silmälasien myyjistä.

1980

Instrumentarium-ketju laajentui vahvasti 1980-luvulla ja sadan myymälän raja rikkoutui vuonna 1988.

1970
Aleksin myymälä 1970 -luvulla.
Aleksin myymälä 1970-luvulla.

Instrumentariumin myymäläverkko laajentui 1970-luvun aikana koko maan kattavaksi, tiheäksi verkostoksi ja myymälöitä oli vuosikymmenen lopussa 79.

1960
Mainos 1959 -luvulta
Mainos 1959-luvulta.

Vuonna 1960 Helsingissä oli jo kuusi Instrumentarium-myymälää. Uusi Kaivokadulla sijaitseva myymälä toimi usean vuoden ajan Instrumentariumin toimintaa esittelevänä näyteikkunana.

Instrumentarium perusti vuonna 1964 oman optisen alan ammattioppilaitoksen Helsingin Vallilaan. Vuonna 1978 optinen koulutus siirrettiin valtion hoidettavaksi ja nykyään koulutus tapahtuu ammattikorkeakouluissa. Instrumentariumin koulutustoiminta jatkuu henkilöstölle tarjottavilla täydennyskoulutuksilla ja erikoiskursseilla.

Aleksin myymälä 1969 -luvulla.
Aleksin myymälä 1969-luvulla.

Instrumentariumin kaikki sivuliikkeet muuttuivat 1960- ja 1970-lukujen taitteessa optiikkamyymälöiksi. Instrumentariumin myymälöiden tavaravalikoimaa karsittiin ja tarjontaa keskitettiin erikoistuotteisiin: optiikkaan ja niihin terveydenhoitotuotteisiin, joita ei löytynyt tavaratalojen ja muiden vähittäistavarakauppojen valikoimista.

1950
Instrumentariumin Aleksin myymälän sisätilat 1950 -luvulla.
Instrumentariumin Aleksin myymälän sisätilat 1950-luvulla.

1940-50-lukujen aikana Instrumentariumin myymäläverkosto oli vahvassa kasvussa. Ketju laajeni Turkuun, Hämeenlinnaan, Tampereelle, Rovaniemelle, Lappeenrantaan, Poriin ja Jyväskylään. Elintason noustessa yhä useampi silmälaseja tarvitseva pystyi myös hankkimaan tarvitsemansa lasit.

1939
Jono Instrumentariumin Aleksanterinkadun myymälään 1946.
Jatkosodan jälkeen oli pulaa kaikesta. Vaikka sota oli päättynyt syksyllä 1944, Aleksin Instrumentariumin edessä jonotettiin silmälaseja vielä vuonna 1946.

Sotavuosina 1939-1944 Instrumentariumilla oli sairaanhoitotarvikkeita toimittavana yrityksenä tärkeä rooli armeijan huollossa. Sodan päättymisvuonna 1944 Instrumentarium työllisti jo 76 henkilöä.

1901
Instrumentarium Oy:n henkilökunta vuonna 1913. HY:n kuvalaitos.
Instrumentarium Oy:n henkilökunta vuonna 1913. HY:n kuvalaitos.

Instrumentariumin tarina sai alkunsa, kun Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin jäsenet perustivat Oy Instrumentarium AB -nimisen yrityksen ja avasivat ensimmäisen myymälän vuonna 1901 Mikonkadulle.

1910-1920-luvuilla silmälasiliikkeitä oli Suomessa vielä harvassa. Helsingin pääliike muutti vuonna 1930 osoitteeseen Aleksanterinkatu 15, jossa Instrumentarium-myymälä palvelee edelleenkin.

Instrumentariumissa silmälasien ostaminen alkaa näöntarkastuksella

Varaa aika näöntarkastukseen

Verkkoajanvaraus


Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

Tiedä ensimmäisenä kehystrendeistä, näkemiseen liittyvistä asioista ja eduista.

Instrumentarium ilmainen uutiskirje julkaistaan 4 kertaa vuodessa
ja voit peruuttaa sen milloin vain.

</section