Tunnetko kasvotyyppisi? Opi omat piirteesi ja löydä juuri sinulle sopivat kehykset!

Tiedätkö jo, millaiset kehykset tai aurinkolasit sopivat parhaiten omille kasvonpiirteillesi? Tässä vinkit imarteleviin kehysvalintoihin, joilla voit tasapainottaa ja korostaa parhaita puoliasi.

Niiden oikeiden kehysten ja aurinkolasien etsinnässä kannattaa ensin oppia tuntemaan oma kasvonmuoto. Asetu peilin eteen ja mieti, millainen on ensivaikutelma kasvoistasi. Vaikuttavatko kasvosi pehmeiltä ja pyöreiltä vai kovilta ja kulmikkailta? Arvioi kasvosi kohta kohdalta. Kiinnitä huomiota erityisesti nenään, leukaprofiiliin, leukaperiin, huuliin, silmiin ja kulmakarvoihin. Jos kasvoistasi löytyy enemmän kulmikkaita ja teräviä piirteitä, voi kehyksiltä kaivata vastapainoksi pehmentävää vaikutelmaa. Ryhtiä luovat kehykset taas tuovat paljon pyöreitä muotoja sisältävien kasvojen parhaat puolet esiin.

Kasvojenmuodot jaetaan neljään eri ryhmään: symmetrisiin, kulmikkaisiin, sydämenmuotoisiin ja pitkänomaisiin. Lue seuraavasta, mihin ryhmään itse kuulut ja millaiset kehykset korostavat parhaita puoliasi.

Symmetriset kasvotSymmetriset kasvot

Symmetriset kasvot

Symmetriset kasvot ovat usein ovaalin tai pyöreän muotoiset. Ne ovat sopusuhtaiset ja kuuluvat pyöreisiin kasvotyyppeihin. Tälle kasvotyypille sopivat lähes kaikki kehysmallit. Leikittele siis rohkeasti kehyskaupoilla ja uskaltaudu kokeilemaan erilaisia muotoja. Kissamaiset ja perhosmaiset kehykset korostavat naisellisen eleganttia ilmettä ja pilottilasit ja ovaalin muotoiset kehykset taas ovat oikea valinta, jos haluat kokeilla jotain hieman retrompaa. Oli valintasi mikä tahansa, muotokieli todennäköisesti pukee symmetrisiä kasvojasi.

Kulmikkaat kasvotKulmikkaat kasvot

Kulmikkaat kasvot

Vahva leuka ja leveät leukaperät muotoilevat kasvoistasi kulmikkaat. Otsan ja leuan ollessa yhtä leveät kannattaa kehyksiä valitessa kiinnittää huomiota erityisesti kehysten kokoon. Isoilla kehyksillä tuot volyymiä kasvojen keskikohtaan, jolloin syntyy vaikutelma sopusuhtaisen ovaaleista kasvoista. Jos et halua korostaa kasvojesi kulmikkuutta, kannattaa välttää suorakulmaisia laseja. Pyöreäkulmaiset kehykset, kuten katsetta kohottavat kissalasit ja klassiset pilottilasit imartelevat tätä kasvotyyppiä parhaiten.

Sydämen muotoiset kasvotSydämen muotoiset kasvot

Sydämenmuotoiset kasvot

Sydämenmuotoiset kasvot ovat kulmikkaiden kasvojen vastakohta. Siro leuka, kapeat leukaperät ja korkeat poskipäät korostavat otsaa. Pyöreitä, sydämenmuotoisia kasvoja täydentää kehysten kulmikas ja kontrastinen muoto, joka vie huomiota pois otsalta ja kasvojen yläosasta. Parhaiten terävyyttä tuovat suorakulmaiset lasit. Myös perhosmaiset, kapeat kehykset, imartelevat tätä kasvotyyppiä.

Pitkänomaiset kasvotPitkänomaiset kasvot

Pitkänomaiset kasvot

Pitkänomaisissa kasvoissa pystylinja on korostunut kasvojen leveyteen nähden. Tätä leveyssuunnassa siroa kasvojen muotoa imartelevat vähiten pienet ja pyöreät, sekä kapeat suorakulmaiset kehykset, jotka eivät riko pystysuoria linjoja. Pitkänomaiset kasvot saattavat kaivata leveyttä sopusuhtaisen vaikutelman saavuttamiseksi. Voit tasapainottaa kasvojesi muotokieltä valitsemalla leveät pilottimaiset ovaalit kehykset tai perhosmaisesti sivuilta levenevät kehykset. Kehykset tuovat leveyden lisäksi myös volyymiä kasvojen keskikohtaan, jolloin ne luovat illuusiota muodokkaan ovaaleista kasvoista.

Näillä vinkeillä voit tasapainottaa kasvojasi ja tuoda parhaat puolesi esiin. Jos kuitenkin tiedät ja tunnet oman tyylisi, voit huoletta rikkoa rajoja. Tärkeintä on se, että kehykset kuvastavat juuri sinun persoonallisuuttasi.

Instrumentariumin kehysasiantuntijat auttavat myös mielellään sinulle parhaiten sopivan kehysmallin valinnassa. Löydä oma myymäläsi ja seuraa myös Instrun Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavia.