SILMÄNPOHJAKUVAUS

– HUOLEHDI SILMIESI TERVEYDESTÄ

Silmänpohjakuvaus kertoo paljon silmiesi terveydentilasta. Nopealla ja helpolla toimenpiteellä voimme kartoittaa mahdollisia muutoksia.

Silmänpohjakuvaus kertoo paljon silmiesi terveydentilasta. Nopealla ja helpolla toimenpiteellä voimme kartoittaa mahdollisia muutoksia, jotka ovat usein normaaleja ja vaarattomia, iän myötä tapahtuvia.

Instrumentarium käyttää silmänpohjakuvauksessa alan uusinta teknologiaa. Ainutlaatuinen Optos Daytona -silmänpohjakamera kuvaa 80 % silmän verkkokalvosta yhdellä kuvalla, kun tavallinen silmänpohjakamera kuvaa vain 15 % silmän verkkokalvosta.

Silmänpohjakuvauksen hinnat

Mitä silmänpohjakuva kertoo?


Silmänpohjakuvista voi löytyä viitteitä silmäsairauksista sekä yleiseen terveydentilaan liittyvistä muutoksista. Vanhemmiten ihmisen verkkokalvolla tapahtuu myös sellaisia muutoksia, jotka ovat normaaleja ja vaarattomia.

Silmänpohjakuvaus 45Silmänpohjakuvaus 45
Silmänpohjakuvaus 200Silmänpohjakuvaus 200

Miten silmänpohjakuvaus tehdään?

Instrumentarium käyttää silmänpohjan kuvauksessa alan uusinta teknologiaa. Ainutlaatuinen Optos Daytona silmänpohjakamera kuvaa 80 % silmän verkkokalvosta yhdellä kuvalla, kun tavallinen silmänpohjakamera kuvaa vain 15 % silmän verkkokalvosta.

Tavallisella silmänpohjakameralla kuva otetaan silmänpohjan keskeiseltä alueelta ja kuvan laajuus on 40-45 astetta. Instrumentariumin laajakulmateknologialla kuvataan tärkeän keskeisen alueen lisäksi silmänpohja 200 asteen laajuudelta yhdellä kuvalla, jolloin myös silmänpohjan tärkeät reuna-alueet saadaan kuvattua. Oireettomat muutokset alkavat usein juuri silmänpohjan reuna-alueilta – uusi kuvaustekniikka mahdollistaa nyt aikaisen puuttumisen ja löydösten seurannan.

Optos Daytonan ainutlaatuinen tekniikka mahdollistaa silmänpohjan kuvaamisen ilman mustuaista laajentavia tippoja, joten kuvaaminen ei haittaa normaalia näkemistä. Kuvaaminen on nopeaa ja helppoa ja se vie vain muutamia minuutteja.

Kuinka usein silmänpohjakuva on hyvä ottaa?

Silmänpohjakuva on hyvä ottaa säännöllisesti kahden vuoden välein esimerkiksi näöntarkastuksen yhteydessä tai useammin terveydenhuollon ammattilaisten ohjeiden mukaan. Yli 40-vuotiaalla silmäsairauksien riski kasvaa. Monet silmäsairauksista ovat alussa oireettomia. Tämän vuoksi Instrumentariumissa suositellaan yli 40-vuotiaille asiakkaille silmälääkärissä käyntiä.

Säännöllinen silmänpohjakuvaus mahdollistaa varhaisen puuttumisen silmänpohjassa tapahtuneisiin normaalista poikkeaviin muutoksiin sekä niiden vertailun pidemmällä aikajänteellä. Silmänpohjakuvaus ei poista tarvetta käydä silmälääkärillä, vaan se on säännöllisesti toteutettuna tärkeä dokumentointitapa silmien terveydentilan seurannassa.

Silmänpohjakuvauksen ottotiheysSilmänpohjakuvauksen ottotiheys

Instrumentarium silmänpohjakamera

Silmäpohjakuvien tulkinta

Instrumentariumissa silmänpohjat kuvaavat siihen koulutetut optikot sekä optiset myyjät. Silmänpohjakuvat seuloo silmänpohjakuvien tulkitsemiseen perehtynyt Pro Auctore -koulutettu optikko, tarvittaessa yhteistyössä silmälääkärin kanssa.

Tutkimuksen jälkeen asiakas saa aina palautteen silmänpohjakuvista kolmessa viikossa tekstiviestillä tai puhelimitse. Silmänpohjakuvat ja palautteet tallennetaan Instru optiikan potilastietojärjestelmään, jotta asiakkaan silmistä on jatkossa käytössä vertailutietoa. Tämä tieto on hyödynnettävissä kaikissa Instrumentarium-myymälöissä.

Mikäli optikko tai silmälääkäri havaitsee silmänpohjakuvissa normaalista poikkeavia löydöksiä, hän ohjaa asiakkaan jatkotutkimuksiin. Optikot eivät tee diagnooseja. Optikon tekemät löydökset voivat olla täysin vaarattomia ja ne eivät välttämättä ole viitteitä sairaudesta.

Missä lähin silmänpohjakuvaus?

Silmänpohjakuvaus on mahdollista silmänpohjakameralla varustetuissa myymälöissämme. Lisäämme jatkuvasti silmäpohjakuvauspisteita myymälöihimme eri puolille Suomea.

Aiheeseen liittyy

Laajennettu näöntarkastus
Parempaa pelisilmää silmistä huolehtimalla

Pelkkä pelisilmä ei jääkiekkokaukalossa riitä, vaan näön on oltava tarkka ja toimittava hyvin, jos pelaaja pystyy reagoimaan nopeasti kentän tapahtumiin.

Laajennettu näöntarkastus
Uusi näöntutkimus mittaa, miten hyvin omaa näköä pystyy hyödyntämään
Näkemisen aamu

Someoptikko, mikä on laajennettu näöntutkimus?

Someoptikko

Someoptikko ja 5 faktaa laajennetusta näöntutkimuksesta

Suosittelemme

Kuivat silmät

Instrumentariumissa on nyt seitsemän kuivan silmän oireisiin perehtynyttä klinikkaa, joissa asiantuntijamme ovat erikoistuneet kuivan silmän oireiden syyn selvittämiseen ja hoitamiseen. Kuivasilmäklinikoillamme on käytössä monipuolinen kuivien silmien erikoistutkimus- ja hoitolaitteisto.

Silmänpohjakuvaus

Silmänpohjakuvaus kertoo paljon silmiesi terveydentilasta. Nopealla ja helpolla toimenpiteellä voimme kartoittaa mahdollisia muutoksia, jotka ovat usein normaaleja ja vaarattomia, iän myötä tapahtuvia. Instrumentarium käyttää silmänpohjakuvauksessa alan uusinta teknologiaa.

Aikuis- ja ikänäkö

Joudut viemään kännykän koko ajan kauemmaksi näkökentästä. Silmäsi väsyvät nopeammin kuin ennen, etkä saa enää tuoteselosteistakaan mitään selvää. Kuulostaako tutulta? Kyse on todennäköisesti aikuisnäöstä, joka tulee jokaisella eteen iän myötä. Kansankielellä puhutaankin ikänäöstä. Aikuisnäkö on luonnollinen osa ihmisen ikääntymistä, eikä siitä kannata huolestua.

Sinivalosuoja

Sinivalosuoja on ainutlaatuinen innovaatio, joka estää sinivioletin valon ja UV-säteilyn pääsyn herkälle verkkokalvolle. Siniviolettia valoa suodattava sinivalosuoja parantaa verkkokalvolle piirtyvän kuvan kontrastia ja auttaa sinua näkemään kirkkaammin ja terävämmin.

Varaa aika

Voit tehdä varauksen myös soittamalla

09 4241 7000

ma–pe 9–20, la 9–17, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu