OPAS AURINKOLASIEN VALINTAAN

Mitä kannattaa huomioida uusia aurikolaseja ostaessa? Entä millaiset linssiominaisuudet kannattaa valita? Kokosimme kätevän aurinkolasioppaan.

Aurinkolasien valinta

Aurinkolasikehysten valintaan vaikuttaa se, miltä ne näyttävät juuri sinun kasvoillasi. Jokaisen valikoimaamme kuuluvan aurinkolasikehyksen kokeileminen voisi olla aikaavievää, ja siksipä valinnan rajaaminen tietynlaisiin kehyksiin helpottaa täydellisten aurinkolasien löytämisessä. Aurinkolasikehyksien valinnassa voit kuitenkin olla rohkea ja leikitellä tyyleillä.

Aurinkolasilinssit eri käyttötarpeisiin

Laadukkaat aurinkolasit suojaavat silmiä häikäisyltä sekä haitallisilta säteiltä. Ne tekevät näkemisestä helppoa myös kirkkaissa olosuhteissa. Aurinkolasien linssit kannattaa valita käyttöötarkoituksen ja tilanteiden mukaan. Esimerkiksi polarisoivat aurinkolasit ovat erinomainen valinta erityisesti vesillä liikkujille sekä autoilijoille, sillä ne poistavat heijastuksia tehokkaasti märältä asfaltilta ja veden pinnalta. 

Tavallisimmin aurinkolaseissa käytettään ruskeaa tai harmaata linssiä, mutta tyyliä voi muuttaa vaikka pinkeillä linsseillä. 

Someoptikko

5 tärkeintä faktaa aurinkolaseista. Mitä olet aina halunnut tietää aurinkolaseista?

Näkemisen asiantuntijan vinkki nro 25

Jukka 39 v "Eroavatko aurinkolasilinssit toisistaan muuten kuin ulkonäöltään?"

Näkemisen asiantuntijan vinkki nro 34

Maria 26 v "Saanko voimakkuuksilla olevia aurinkolaseja, kun mun silmälasit on -5?"

Näkö kuntoon

Näin valitset sopivat aurinkolasit

Jotta aurinkolasit eivät jää yhden kesän ihmeeksi, kannattaa niiden valinnassa ottaa huomioon ulkonäön lisäksi monta muuta käyttöön liittyvää tekijää.

Näkö kuntoon

Pidä aurinkolasit kunnossa – 5 tärkeintä vinkkiä

Silmälasit ja aurinkolasit ovat kasvojesi kruunu. Pidä laseista huolta, jotta ne säilyttävät ansaitsemaansa loiston.

Tilaa aurinkolasit verkosta! 

Haluatko hankkia aurinkolasit helposti? Tilaa verkkokaupastamme kätevästi uudet laadukkaat aurinkolasit ilman vahvuuksia. Löydät meiltä myös aurinkolasit silmälasien päälle, eli suncoverit, ja polarisoivat aurinkolasit. Katso klassinen, trendikäs ja sporttinen aurinkolasivalikoima ja lue lisää.

Aurinkolasit vauvoille ja lapsille

Lasten ja teini-ikäisten pupillit ovat suuremmat ja mykiöt kirkkaammat kuin aikuisella, joten ne läpäisevät UV-säteilyä enemmän kuin aikuisten silmät. Suojaa siis lapsesi silmät häikäisyltä aurinkolaseilla mahdollisimman varhain, jo vauvaikäisenä.

Vauvat ja lapset

Lapsi tarvitsee aurinkolaseja jopa aikuista enemmän

Lapsen kasvava ja kehittyvä silmä on herkkä auringonvalolle. Vauvan silmät ovat usein hyvin suojassa harson tai vaunuliinan takana, mutta jo taaperoikäinen altistuu huomaamatta isollekin määrälle UV-säteilyä.

Someoptikko

6 vinkkiä, mistä tietää onko lapsen näkö heikentynyt?

Aurinkolasitrendit 2024

Laadukkaat aurinkolasit pitävät huolta silmistäsi. Uudista aurinkolasityylisi Instrun upeilla uusilla kehysmalleilla! Mikä uutuuksista sopii juuri sinun tyyliisi?

Aiheeseen liittyy

Someoptikko

Kaikki silmänpohjakuvauksesta: Miksi ja kuinka usein se kannattaa ottaa?

Näkemisen asiantuntija

Anneli 56 v "Miten laajennettu näöntutkimus eroaa tavallisesta näöntarkastuksesta?"

Näkemisen asiantuntija

Emma 34 v ”Mulla on aina ollut vaan yhdet lasit. Miksi muka tarvitsisin useammat kuin yhdet?”

Varaa aika

Voit tehdä varauksen myös soittamalla

09 4241 7000

ma–pe 9–20, la 9–17, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu