Aurinkolasilinssit eri käyttötarpeisiin

Instrumentariumin kaikissa aurinkolaseissa on 100 % UV-suoja. Mitä suuremmat vahvuudet linssissä on, sitä tärkeämpää on riittävä ohennus. Ohennettu linssi on kevyt ja saa silmät näyttämään luonnollisen kauniilta.

Käyttötarpeesta riippuen korostuu tarve linssien erityisominaisuuksille: autoiluun vaaditaan laadukas linssi ja näkökenttää mahdollisimman vähän häiritsevä kehys, urheiluun taas soveltuvat huurtumattomat tai iskunkestävät linssit. Liikenteessä miellyttävimmät ovat polarisoivat linssit, jotka poistavat tehokkaasti heijastusta esimerkiksi veden tai tien pinnasta. Laajasta valikoimastamme löydät juuri sinulle sopivat kehykset ja linssit kaikkiin tarpeisiin ja tyyleihin.

nainen aurinkolaseissa kesällänainen aurinkolaseissa kesällä

UV-suoja - kaikissa aurinkolaseissamme on 100 % UV-suoja

Auringon valo sisältää suuren määrän UV-säteilyä. Moni ei kuitenkaan tiedä, että UV-säteilylle altistuu myös pilvisellä säällä – ja jopa sisätiloissa. Aurinkoisella säällä silmiin heijastuu erityisen paljon säteilyä lumesta, jäästä, vedestä ja vaaleasta hiekasta sekä ilmassa leijuvista hiukkasista. Runsas UV-säteilylle altistuminen haitallista, sillä se nopeuttaa harmaakaihin syntyä ja verkkokalvon rappeutumista.
 
Säteily heijastuu hyvin vaaleista pinnoista. Siksi esimerkiksi urheillessa, autoillessa sekä vesillä liikkuessa ja hiekkarannalla oleskellessa tulee silmät suojata aurinkolaseilla. Kerro omasta aurinkolasitarpeestasi ja yleisimmistä käyttötilanteistasi optikolle. Hän auttaa sinua sopivien aurinkolasien valinnassa. Tiesithän myös, että nykyään useat silmälasilinssit ja piilolinssitkin suodattavat UV-säteilyä.

Aurinkolasien linssivärit

Linssiväri kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan.  Yleisimmät värit ovat ruskea ja harmaa.

Ruskeat linssit suodattavat parhaiten sinistä valoa ja parantavat kontrasteja eli näet ympäristön kirkkaasti myös pilvisellä säällä. Ruskeat linssit ovat yleensä hyvät autoilussa.

Harmaat linssit helpottavat näkemistä tehokkaasti kirkkaissa olosuhteissa ja pitävät värimaailman neutraalina. Harmaat linssit ovat käytännölliset esimerkiksi vesillä. Mitä herkemmät silmät, sitä tummemmat linssit ovat paremmat.

Vihreä-harmailla linsseillä värit pysyvät aidoimmillaan, valot ja varjot erottuvat hyvin.

Näiden peruslinssien lisäksi löydät meiltä myös muita värivaihtoehtoja erilaisiin sää- ja valaistusolosuhteisiin tai muihin tarpeisiin. Esimerkiksi keltaiset linssit voivat sopia hyvin lasketteluun ja golfaamiseen. Vaaleanpunaiset linssit voivat sopia parhaiten käyttäjän tyyliin, mutta myös parantaa syvänäköä. Asiantuntijamme auttavat sinua myymälässä löytämään juuri sinun käyttötarkoituksiisi parhaiten sopivat aurinkolasilinssit.

Mies ray-ban aurinkolaseissaMies ray-ban aurinkolaseissa
Mies aurinkolaseissa auringonpaisteessaMies aurinkolaseissa auringonpaisteessa

Pinnoitteet

Polarisoiva pinnoite on tehokas suoja häikäistymistä vastaan vaativassa käytössä. Polarisoituja aurinkolaseja suositellaan erityisesti vesillä liikkujille sekä autoilijoille, sillä ne poistavat heijastuksia esimerkiksi märältä asfaltilta ja veden pinnalta. Polarisoituja linssejä käyttävät etenkin kalastajat, sillä niiden avulla myös veden alle näkeminen on helpompaa.

Kovapinnoite ehkäisee naarmuja ja pidentää linssien käyttöikää sekä on miellyttävä käytössä.

Heijastuksenestopinnoite vähentää silmien rasitusta ja lisää mukavuutta ja tarkkuutta näkemiseen.

Aurinkolasien peilipinta

Peilipintaisia linssejä löytyy kahdenlaisia: täysin peilimäisiä linssejä ja puolipeilimäisiä linssejä, joista silmä voi näkyä jonkin verran läpi. Peilipintaväreinä saat meiltä muun muassa sinistä, vaaleanpunaista, kultaista ja hopeista.
 
Peilipintaisten linssien valinta voi perustua tyyliseikkoihin, mutta tärkeä ominaisuus on se, että peilipinta läpäisee valoa tavallista aurinkolasilinssiä vähemmän eli silmät on paremmin suojattu. Peilipintaiset aurinkolasit voivat olla hyödylliset esimerkiksi jäillä liikkuessa.

Nainen peilipinta aurinkolaseissaNainen peilipinta aurinkolaseissa
Silmälasien ja aurinkolasien  tummuvat linssitSilmälasien ja aurinkolasien  tummuvat linssit

Tummuvat linssit - yhdet lasit kaikkiin valaistuksiin

Erikoiskäsitelty linssi reagoi nopeasti valoon tummentumalla, mutta pysyy sisätiloissa täysin kirkkaana. Näin saat siis samoihin linsseihin sekä aurinkolasien että tavallisten linssien ominaisuudet.

Silmien elinikäinen altistuminen UV-säteilylle on yksi merkittävimpiä kaihia aiheuttavista tekijöistä. Asiantuntijoiden mukaan tummuva, fototrooppinen erikoiskäsittely linsseissä soveltuu erinomaisesti vaihtuviin valaistusolosuhteisiin ja suojaa silmiä tehokkaasti UV-säteilyn haitoilta.

  • 100 % UV-suoja
  • Tehokas häikäisyn esto
  • Vähentävät silmien väsymistä
  • Parantavat kontrastinäköä
  • Nopea ja huomaamaton sävymuutos
  • Soveltuvat hyvin ulkoiluun, vesille ja muihin harrastuksiin

Hinnasto myymälästä valittaviin linsseihin

Aurinkolasi­linssit Ohennus Kova pinnoite Heijasta­maton Likaa hylkivä Polari­soiva Yksiteho linssipari Moniteho linssipari
Peililinssit 1x ohennus     240 € 300 €
Erinomaiset polarisoivat 1x ohennus 240 € 300 €
Hyvät polarisoivat Ei ole   225 € 285€
Erinomaiset 2x ohennus   200 € 260 €
Hyvät 1x ohennus     135 € 200 €
Vakio + Ei ole     90 € 150 €
Vakio Ei ole       67,50 € 140 €
Perus Ei ole         45 € 110 €

Aiheeseen liittyy

Someoptikko

5 tärkeintä faktaa aurinkolaseista. Mitä olet aina halunnut tietää aurinkolaseista?

Näkemisen asiantuntijan vinkki nro 25

Jukka 39 v "Eroavatko aurinkolasilinssit toisistaan muuten kuin ulkonäöltään?"

Näkemisen asiantuntijan vinkki nro 34

Maria 26 v "Saanko voimakkuuksilla olevia aurinkolaseja, kun mun silmälasit on -5?"

Suosittelemme

Nainen sovittaa aurinkolaseja optikon kanssaNainen sovittaa aurinkolaseja optikon kanssa
Kehysten valinta

Kehysten valintaan vaikuttaa se, miltä ne näyttävät juuri sinun kasvoihisi. Jokaisen valikoimaamme kuuluvan kehyksen kokeileminen voisi olla aikaavievää, ja siksipä valinnan rajaaminen tietynlaisiin kehyksiin helpottaa täydellisten silmälasien löytämisessä.

Nainen aurinkolaseissa kesälläNainen aurinkolaseissa kesällä
Osta aurinkolasit netistä!

Haluatko hankkia merkkiaurinkolasit helposti? Nyt voit tilata verkkokaupastamme uudet laadukkaat aurinkolasit ilman vahvuuksia. Katso klassinen, trendikäs ja sporttinen valikoima ja lue lisää.

Lapsi sovittaa aurinkolaseja optikon kanssaLapsi sovittaa aurinkolaseja optikon kanssa
Vauvoille ja lapsille

Lasten ja teini-ikäisten pupillit ovat suuremmat ja mykiöt kirkkaammat kuin aikuisella, joten ne läpäisevät UV-säteilyä enemmän kuin aikuisten silmät. Suojaa siis lapsesi silmät häikäisyltä aurinkolaseilla mahdollisimman varhain, jo vauvaikäisenä.

aurinkolasitrendit 2024aurinkolasitrendit 2024
Aurinkolasitrendit 2024

Laadukkaat aurinkolasit pitävät huolta silmistäsi. Uudista aurinkolasityylisi Instrun upeilla uusilla kehysmalleilla! Mikä uutuuksista sopii juuri sinun tyyliisi?

Varaa aika

Voit tehdä varauksen myös soittamalla

09 4241 7000

ma–pe 9–20, la 9–17, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu