Rohkea ja naisellinen GUESS

Julkaistu 13.7.2021.

Guess tarjoaa tänä kesänä ihanan ja uniikin valikoiman naisten aurinkolaseja, joissa korostuu kauniit ja viimeistellyt yksityiskohdat. Ikoniset GUESS aurinkolasit tuovat korumaisen viimesilauksen tyyliisi.

Kehykset ja aurinkolasit STIGin tyyliin

Julkaistu 6.7.2021.

Rento mutta särmikäs kesätyyli hakusessa? Inspiroidu STIGin kesätyyleistä ja löydä suosikkikehyksesi tai uudet upeat aurinkolasit. Tiesithän, että kehyksiä ja aurinkolaseja sovitat kätevästi netissä virtuaalisovituksen avulla.

Uutta! Nyt voimme tutkia silmiesi tervydentilaa ja rakenteita entistä tarkemmin uudella OCT-tutkimuksella

Julkaistu 21.6.2021.

Näkö on yksi ihmisen tärkeimmistä aisteista ja siksi siitä tulisi pitää erityistä huolta. Vaikka et huomaisikaan silmissäsi tai näkemisessäsi erityisiä muutoksia, on silmien terveydentila hyvä tarkastaa säännöllisin väliajoin.

Uutuus! Piiloset ProGolf® -linssit - Golfaajan paras varuste

Julkaistu 14.6.2021.

Paranna golfsuoritustasi kertaheitolla. Piiloset ProGolf® - linssit ovat aktiivisen golfarin ykköslinssit. Ne ovat huippulaadukkaat, erityisesti golfin tarpeisiin suunnitellut linssit, joilla minimoit häiriötekijät ja terästät näkösi parhaaseen suoritukseen pelikentillä. Linssit valmistetaan tilauksesta valitsemaasi kehykseen aurinkolasivärillä tai ilman. 

Mausta tyyliäsi Ray-Ban® -aurinkolaseilla ja -kehyksillä

Julkaistu 1.6.2021.

Ray-Ban® tunnetaan ikonisista kehysmalleistaan – ClubmasterAviator ja Wayfarer esimerkiksi ovat muodostuneet merkin klassikoiksi. Nyt toivotamme tervetulleeksi ikoniseen Ray-Ban® perheeseen valikoimamme uuden mallin Ray-Ban® Jackin

Voiko piilolinsseillä korjata hajataittoa?

Julkaistu 19.5.2021.

Mitä oikeastaan on hajataitto ja voiko sitä korjata piilolinsseillä? Katso someoptikkomme Arton videolta kaikki mitä sinun tulee tietää hajataitosta ja piilolinsseistä. 

Uutta - nyt voit sovittaa kehyksiä virtuaalisesti!

Julkaistu 10.5.2021.

Löysit upeat kehykset tai aurinkolasit verkosta, mutta et ole varma sopivatko ne sinulle. Ei hätää - nyt voit sovittaa suosikkikehyksiäsi tai lempi aurinkolasejasi kotisohvalla istuen. 

Karün - Kun aurinkolasimuoti kohtaa kestävän kehityksen

Julkaistu 18.3.2021.

Karün esittelee maailmalle urbaanit mallinsa, jotka on tehty kierrätetyistä kalastusverkoista ja muusta pois heitetystä nailonista, sekä kierrätetystä metallista. Muotoilussa on käytetty klassisia muotoja ja tyylejä. Kokoelma sopii hyvin jokapäiväiseen elämiseen niin kaupunkiin, kuin luontoon.

Lasten myopia eli likinäköisyys lisääntyy - tunnista merkit ajoissa

Julkaistu 5.3.2021.

Lasten likinäköisyys on yhä yleisempää. Oletko epävarma siitä näkeekö lapsesi kauas? Lähes kolmasosa koko maailman väestöstä ei näe kauas ilman näönkorjausta. On ennustettu, että vuonna 2050 puolet maailman väestöstä on likinäköisiä. Likinäköisyyden kehittymiseen löytyy onneksi ainutlaatuinen apukeino MiSight -piilolinsseistä. 

Silmälasien kehystrendit 2021

Julkaistu 26.2.2021.

Tänä vuonna saa leikitellä, nimittäin vuoden 2021 trendisuuntauksissa pelataan vastakohdilla. Ihastu trendikkäimpiin uutuuskehyksiin ja löydä luottokehyksesi tilanteeseen kuin tilanteeseen!

Aurinkolasitrendit 2021

Julkaistu 26.2.2021.

Mistä on vuoden 2021 aurinkolasitrendit tehty? Graafisista vahvoista linjoista, läpikuultavuudesta ja vastuullisista materiaaleista. Tänä vuonna tasapainottelu on kaiken lähtökohta, nimittäin nyt saat hyvillä mielin vaihdella elegantin tumman puhuvan ja luonnollisen lämpöä huokuvan tyylin välillä. Vaihtelu on ihanaa, eikö vain?

Miten etätyö vaikuttaa silmiin?

Julkaistu 5.2.2021.

Lisääntyvä digiruutujen tuijottelu on raskasta silmille. Tunnista silmien väsymisen oireet ja lue asiantuntijoidemme vinkit silmäystävällisempään työskentelyyn.

Michael Kors – amerikkalaista sporttisuutta ja seurapiirien säihkettä

Julkaistu 4.2.2021

Hyvä aurinko- ja silmälasityyli kestää aikaa, mutta joskus rakkainkin tyyli kaipaa päivitystä. Inspiroidu Michael Korsin kevään uutuuksista sekä ajattomista klassikkoista ja päivitä tyylisi nyt.

Aloita vuosi 2021 piilolinssikontrollilla!

Julkaistu 31.12.2020.

Uusi vuosi on hyvä aloittaa huolehtimalla silmien hyvinvoinnista. Lue miksi piilolinssikontrollissa olisi hyvä käydä vuosittain ja katso Someoptikkomme Arton vinkit piilolinssikontrolliin. 

Uusi palvelu - näöntarkastus verkossa!

Julkaistu 3.9.2020.

Palveluvalikoimamme on laajentunut uudella verkkonäöntarkastuksella, jolla voit päivittää silmälasimääräyksesi kotoa käsin. Palvelu on maksuton ja soveltuu 18–40-vuotiaille henkilöille, joilla ei ole tarvetta lähilaseille tai moniteholaseille.

Lähes kaikki myymälämme ovat juhannuksen jälkeen avoinna

Julkaistu 11.6.2020.

Pian lähes kaikki Instrumentarium-myymälämme ovat jälleen avoinna palvellaksemme sinua yksilöllisissä näönhuollon tarpeissasi koronavirustilanteen jatkuessa. 

Verkkokaupastamme on nyt saatavilla myös silmälaseja

Julkaistu 3.6.2020.

Iloksemme voimme kertoa, että olemme avanneet Suomen suurista optisen alan ketjuista ensimmäisenä silmälasien verkkokaupan. Tavoitteenamme on olla aidosti monikanavainen näönhuollon palveluiden tarjoaja.

Tietoa koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksesta Instrumentarium-ketjun toimintaan

Julkaistu 17.3.2020.
Päivitetty 1.4.2020.

Myymälämme tullaan sulkemaan toistaiseksi 3.4. alkaen koronavirustilanteesta (COVID-19) johtuen. Osa myymälöistämme on yrittäjävetoisia ja voivat olla auki yrittäjän päätöksellä. Verkkokauppa ja asiakaspalvelu ovat avoinna normaalisti.


Miksi tarvitset useammat kuin yhdet lasit?

Julkaistu 5.3.2020.

Aurinkolasit ovat sinulle varmasti itsestäänselvyys, ainakin autossa ja vapaa-ajalla. Mutta entä toiset silmälasit? Näkemisen asiantuntija Arto vastaa Emman, 34 v, kysymykseen ”Mulla on aina ollut vaan yhdet lasit. Miksi muka tarvitsisin useammat kuin yhdet?”

Aurinkolasitrendit 2020

Julkaistu 13.2.2020.

Laadukkaat aurinkolasit pitävät huolta silmistäsi. Uudista aurinkolasityylisi Instrun upeilla uusilla kehysmalleilla! Mikä uutuuksista sopii juuri sinun tyyliisi?

Silmälasitrendit 2020

Julkaistu 13.2.2020.

Pidä silmäsi virkeinä juuri sinulle sopivilla silmälaseilla 2020. Uusimmat silmälasien kehysmallit yllättävät mukavuutta lisäävillä yksityiskohdilla. Helli itseäsi trendikkäästi!

Hallituksen puheenjohtajan tiedote 23.1.2020

Julkaistu 23.1.2020.

Instru Optiikka on ollut viimeisen vuoden yhteisellä muutosmatkalla optisen alan murroksesta ja toimintaympäristön muutoksista johtuen.

Kohti parempaa palvelua – virheistä oppien

Julkaistu 23.1.2020.

Instru Optiikka on ollut viimeisen vuoden yhteisellä muutosmatkalla optisen alan murroksesta ja toimintaympäristön muutoksista johtuen. 

Toimitusjohtaja Pasi Anttilan viesti asiakkaille 21.12.2019.

Julkaistu 21.12.2019.

Olen halunnut toimitusjohtajana luoda avoimen ja lähestyttävän kulttuurin Instrumentariumissa. Se koskee kaikkia työpaikan sijainnista riippumatta. Johto onkin kiertänyt lähes kaikki Suomen myymälät viimeisen vuoden aikana.

Rentouta silmiäsi silmäjumpalla

Julkaistu 12.9.2019

Otatko haasteen vastaan? Jumppaa silmiä, ja paluu arkeen tietokoneruutujen ääreen on silmillekin mielekkäämpi. Silmäjumppa ei ehkäise silmäsairauksia, mutta ruutuihin väsyneitä silmiä se virkistää ja rentouttaa

Syksyn uutuusmalleissa yhdistyy käytännöllisyys ja tyylikkyys

Julkaistu 10.9.2019

Syksyn uudet kehysmallit innostavat laittamaan näönhuollon keskiöön. Tyylikkäät uutuudet tuovat kasvoille makusi mukaan särmää tai pehmeyttä – ja jokaiselle löytyy oma täydellinen istuvuus.

Onko näkösi kunnossa? Tee näkötesti itse.

Julkaistu 14.8.2019

Haluatko kokeilla itse? Tee näkötesti verkossa. Se vie vain muutaman minuutin. 

Tunnetko kasvotyyppisi? Opi omat piirteesi ja löydä juuri sinulle sopivat kehykset!

Julkaistu 23.7.2019

Tiedätkö jo, millaiset kehykset sopivat parhaiten omille kasvonpiirteillesi? Tässä vinkit imarteleviin kehysvalintoihin, joilla voit tasapainottaa ja korostaa parhaita puoliasi.

Enni Koistinen kehysasiantuntijalla: 5 x superkehykset

Julkaistu 10.7.2019

Palkittu suunnittelija ja Musla.fi-sivustosta tuttu Enni Koistinen on huipputyylikäs silmälasien käyttäjä. Lue lisää mikälaiset kehykset Enni valitsi Instrumentariumista kehysaiantuntijan avustuksella. 

Pidä aurinkolasit kunnossa - 5 tärkeintä vinkkiä

Julkaistu 7.5.2019

Silmälasit ja aurinkolasit ovat kasvojesi kruunu. Pidä laseista huolta, jotta ne säilyttävät ansaitsemansa loiston. Tästä löydät 5 vinkkiä, miten oikealla huollolla takaat silmä- ja aurinkolaseillesi mahdollisimman pitkän käyttöiän ja parhaan toimivuuden.

Punoittavat ja kirvelevät silmät? Näin hoidat silmien kuivuutta helposti

Julkaistu 23.4.2019

Kevään tuoma katupöly sekä jatkuva koneellinen ilmastointi ja ruutujen tuijottelu laittavat monen silmät koville. Silmien kuivuus on yleinen ongelma, mutta sen oireet jäävät helposti tunnistamatta. Apukeinoja on onneksi paljon.

Korut ja silmälasit: elegantit ammattilaisvinkit

Julkaistu 17.4.2019

Asusteet kruunaavat täydellisen juhlatyylin. Tyylikäs korusuunnittelija Matilda Mannström antaa kullanarvoisia vinkkejä silmälasien ja juhlakorujen yhdistämiseen – omaa persoonaa korostavalla tavalla.

Eksyksissä aurinkolasiostoksilla? Näin valitset sopivat aurinkolasit

Julkaistu 26.3.2019

Jotta aurinkolasit eivät jää yhden kesän ihmeeksi, kannattaa niiden valinnassa ottaa huomioon ulkonäön lisäksi monta muuta käyttöön liittyvää tekijää.

Instrumentariumin ja A-Katsastuksen kiertue tuo näöntutkimuksen katsastusasemille

Julkaistu 27.2.2019

Kiertueen aikana valikoiduissa A-Katsastuksen toimipisteissä pääsee tarkastuttamaan näkönsä Instrumentariumin optikolla sillä välin, kun auto on katsastettavana.

Onko näkösi kunnossa? Tee näkötesti itse

Julkaistu 26.2.2019

Haluatko kokeilla itse? Tee näkötesti verkossa. Se vie vain muutaman minuutin. Huomaathan kuitenkin, että testi on suuntaa antava, eikä se korvaa asiantuntijoidemme näöntarkastuksia.

Seitsemän myyttiä aikuisnäöstä

Julkaistu 19.2.2019

Aikuis- eli ikänäköön liittyy paljon uskomuksia, joista suurimmassa osassa ei ole lainkaan perää.

Vaivaako aikuisnäkö? Monitehopiilolinssit tuovat vapautta ja tarkkuutta näkemiseen

Julkaistu 22.1.2019

Vaikka näkö heikkenisi iän myötä, et välttämättä tarvitse silmälaseja.

Piilolinsseissä on eroja – varmista silmillesi sopiva linssi

Julkaistu 27.12.2018

Tuntuuko piilolinssien valitseminen haastavalta? Videon katsottuasi tiedät, miksi piilolinssit kannattaa valita aina optikon kanssa.

Näin voit parantaa ajoturvallisuuttasi

Julkaistu 21.12.2018

Heikentynyt näkö aiheuttaa turvallisuusriskin sekä itselle että kanssa-autoilijoille. Säännöllinen näön tutkituttaminen auttaa parhaassa tapauksessa säilyttämään ajokyvyn vuosiksi.

Tarkkana liikenteessä! Jo muutaman sekunnin vilkaisu nostaa onnettomuusriskiä

Julkaistu 20.12.2018

Moni keskittyy auton ratissa paljon muuhunkin kuin ajamiseen. Jo kolmen sekunnin vilkaisun aikana 100 kilometriä tunnissa liikkuva auto kulkee lähes jalkapallokentän pituisen matkan.

Voivatko piilolinssit hukkua silmään? 5 tärkeää kysymystä optikolle

Julkaistu 8.10.2018

Aiheuttavatko piilarit silmätulehdusta, entä sopivatko ne lapsille? Optikko vastasi viiteen yleiseen huolenaiheeseen, jotka koskevat piilolinssejä.

Etkö näe enää lukea? Näin tiedät, varaatko ajan optikolle vai silmälääkärille

Julkaistu 8.10.2018

Kun näössä ilmenee ongelmia, on syytä hakea vaivaan pikimmiten apua. Tiedätkö, missä asioissa kannattaa hakeutua optikolle ja milloin taas silmälääkärille?

Haastavat ajo-olosuhteet lähestyvät – mikä avuksi?

Julkaistu 3.10.2018

Instrumentarium selvitti suomalaisten kokemuksia liikenteessä näkemisestä. Loppusyksyn ja talven liikenneolosuhteet koetaan haastaviksi. Osa jopa välttelee autolla ajamista talvella.

Väsyvätkö silmäsi töissä? Korjaa nämä seikat

Julkaistu 24.9.2018

Kumarrutko näppäimistön ylle, jotta näkisit paremmin? Onko niskanseutu jumissa? Asiantuntija kertoo, miten vältät yleisimmät työperäiset näköongelmat.

Mistä tunnistaa ikänäön? Ensimmäiset oireet huomaa yleensä syksyllä

Julkaistu 17.9.2018

Aikuis- eli ikänäön kehittymistä ei voi estää tai hidastaa, mutta sen kanssa elämistä voi helpottaa. Lue asiantuntijan ohjeet, miten aikuisnäön haasteista selviää parhaiten arjessa.

Lapset näkevät yhä huonommin - huomioi näön heikkenemisen merkit ajoissa

Julkaistu 10.9.2018

Katukuvassa näkyy yhä enemmän silmälasipäisiä lapsia ja koulujen alettua näkemisen ongelmat nousevat jälleen monessa perheessä esiin.

Miksi piilolinssit ovat hyvä juttu kesällä?

Julkaistu 3.8.2018

Silmälasien käyttäjä saa piilolinsseistä turvaa kesän kaikkiin rientoihin. Lue miten.

Rakkauden Kesä 2018 - katso video

Julkaistu 21.6.2018

Instrumentariumin uudessa kampanjassa 60-70 vuotiaat juhlistavat rakkauden kesää luopuen myös vaatteistaan.

Vanhemmista ihmisistä vihdoin sankareita myös markkinoinnissa

Julkaistu 21.6.2018

Instrumentariumin uudessa kampanjassa 60-70 vuotiaat juhlistavat rakkauden kesää luopuen myös vaatteistaan.

Lasten näkö heikkenee – uudenlaista apua saatavilla

Julkaistu 4.6.2018

Lasten likinäköisyys yleistyy Suomessa, kuten muuallakin maailmassa. Tarkkaa syytä likinäköisyyden yleistymiselle ei ole tiedossa. Lue lisää.

Päätetyö laittaa silmät koville

Julkaistu 27.4.2018

Mitkä ovat yleisimmät näkemisen haasteet päätetyön tekijöillä? Lue artikkeli.

Valitse aurinkolasisi oikein

Julkaistu 9.4.2018

Aurinkolasien ominaisuudet kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Katso kuinka valitset aurinkolasisi oikein.

Parempaa pelisilmää silmistä huolehtimalla

Julkaistu 26.3.2018

Lue artikkeli mitä tapahtui kun Mestis-joukkue TUTO Hockeyn pelaajat pääsivät tutkituttamaan näöntarkkuutensa lisäksi muun muassa reaktioaikansa ja näkökenttänsä laajuuden.

Kevään 2018 trendit ovat täällä

Julkaistu 21.3.2018

Näyttävät kevään silmälasitrendit ja tyylikkään aurinkolasimaailman uutuudet ovat taas kasattu yhteen. Tutustu ja löydä omasi.

Turvallisemmat tiet silmäpari kerrallaan

Julkaistu 18.2.2018

Liikenteessä reagointikyky on turvallisuuden perusta. Näöntarkkuuden lisäksi reagointikykyyn vaikuttavat merkittävästi muun muassa näkökentän eheys ja laajuus sekä kyky erottaa kontrasteja ympäristössä. Lue lisää.

Hiihtoloma tulee – ovatko silmäsi valmiit?

Julkaistu 15.2.2018

Talvi on haastavaa aikaa silmille, mutta muutamalla yksinkertaisella keinolla jokainen voi pitää huolta silmiensä hyvinvoinnista ja näöstään myös talvikaudella. Lue lisää.

Tarkka näkökyky entistä tärkeämpi

Julkaistu 16.10.2017

Hämärtyvä vuodenaika sadekeleineen voi pistää hermot koetukselle. Lue lisää.

Tervetuloa Instrumentariumin Näkökulmaan I love me -messuille

Julkaistu 15.10.2017

Tervetuloa Instrumentariumin Näkökulmaan I love me -messuille 20.-22.10. Katso edut ja tarjoukset.

Syksyn silmälasitrendit 2017

Julkaistu 9.10.2017

Värikkäät syksyn silmälasitrendit ovat nyt kasattu yhteen. Tutustu ja innostu.

Ammattiautoilija hyötyy toiminnallisen näön tutkimuksesta

Julkaistu 14.9.2017

Kuljettajien kyky reagoida nopeasti ympäristöstä tekemiinsä havaintoihin on liikenneturvallisuuden perusta. Niemi Palvelut Oy:llä alettiin miettiä, miten kuljettajien ajonäön ylläpitoa ja seurantaa voisi parhaiten tukea. Idea ajonäön teemapäivästä syntyi yhdessä Instrumentariumin kanssa.

Lasten likinäköisyys lisääntyy

Julkaistu 31.8.2017

Katukuva kertoo, että lapsilla on nykyään aiempaa enemmän silmälaseja. Mistä tunnistaa lapsen näön huononemisen merkit?

Digitaalinen elämä altistaa meitä liikaa siniselle valolle

Julkaistu 23.8.2017

Silmät ovat digitaalisten laitteiden käytön seurauksena kovalla koetuksella. Lue mitä sininen valo oikeastaan on ja miten silmiä voi siltä suojata?

Sofia Ruutu Framed

Julkaistu 16.8.2017

Nyt kun on aika palata opiskelun maailmaan haluan päivittää lookkini upeilla silmälaseilla. Opiskellessani käytän aina rillejä, jotta silmäni eivät väsyisi. Haluan, että silmälasini ovat mukavat sekä ajattomat, mutta ei missään nimessä tylsät. Lue lisää.

Kesän 2017 tärkeimmät helletrendit x 5

Julkaistu 31.7.2017

Lue vinkit mitä pukea ylle helteen riisuessa vaatekaappia?

Sofia Ruutu kertoo piilolinssien iloista pukeutumisessa

Julkaistu 31.7.2017

Sofia Ruutu kirjoittaa blogissaan piilolinssien käytöstä pukeutumisen ja tyylien näkökulmasta. "Elämästä tulee heti niin paljon helpompaa, kun pystyn toimimaan vapaasti ja olla miettimättä sopisivatko silmälasit tyyliini."

Toimistotyöläisen silmät kaipaavat erityishuomiota

Julkaistu 13.7.2017

Instrun optikko ja myymäläpäällikkö Henna Agbonogieva kertoo toimistotyöläiselle pieniä mutta tärkeitä konsteja silmistä huolehtimiseen.

7 tärkeintä vinkkiä silmälasien huoltamiseen

Julkaistu 22.6.2017

Miten silmälasit puhdistetaan oikeaoppisesti? Entä kuinka ne kannattaa säilyttää? Katso videolta 7 tärkeintä vinkkiä silmälasien huoltamiseen.

Uusia blogipostauksia aurinkolasitrendeistä

Julkaistu 29.5.2017

Katso uusimmat trendit ja vinkkit uusista blogipostauksista.

5 tärkeintä faktaa aikuisnäöstä

Julkaistu 29.5.2017

Instrumentariumin #someoptikko Oskari videolla kertoo viisi tärkeintä faktaa liittyen aikuisnäköön. Katso video.

Monitehopiilolinssit – helppo ja suositeltava vaihtoehto silmälaseille

Julkaistu 28.5.2017

Mitkä ovat monitehopiilolinssit - Instrumentariumin optikko, koulutuspäällikkö Merja Kuusela valottaa asiaa.

Uusi näöntutkimus mittaa, miten hyvin omaa näköä pystyy hyödyntämään

Julkaistu 17.5.2017

Uudenlainen tutkimustapa kertoo entistä enemmän näkemisestä. Esimerkiksi näöntarkkuus voi olla hyvä, mutta jos kontrastinäössä on vikaa, vaikuttaa se merkittävästi näkemiseen.

Instrumentarium ja Silmäsairaala Valo yhteistyöhön Helsingissä ja Kouvolassa

Julkaistu 10.5.2017

Instrumentarium ja Silmäsairaala Valo ovat aloittaneet yhteistyön pääkaupunkiseudulla ja Kouvolassa. Lue lisää.

Kuluttajien valinta: Instrumentarium jälleen Suomen luotetuin optikkoliike

Julkaistu 8.5.2017

Instrumentarium jälleen Suomen luotetuin optikkoliike vuonna 2017. Lue lisää tutkimuksesta.

5 tärkeintä faktaa näöntutkimuksesta

Julkaistu 3.5.2017

Mitä optikon näöntutkimus tarkalleen ottaen tehdään? Sattuuko se? Mitä siellä selvitetään? Instrumentariumin #someoptikko Oskari kertoo videolla viisi tärkeintä faktaa liittyen näöntutkimukseen.

Työnteko mukavammaksi näyttöpäätelaseilla

Julkaistu 27.4.2017

Yhä useampi kärsii työperäisestä silmien väsymisestä, päänsärystä ja niska- ja hartiakivuista. Lue toimistotyön näköergonomiaan vaikuttavista asioista.

Instrumentarium yhteistyössä Silmäsairaala Valon kanssa

Julkaistu 20.4.2017

Nyt voimme tarjota sinulle pääkaupunkiseudulla ja Kouvolassa myös ensiluokkaisia silmäsairaalapalveluita, jotka tuotamme yhteistyössä Silmäsairaala Valon kanssa.

Kaikki on hyvin, kun mitään ei tunnu

Julkaistu 19.4.2017

Siite- ja katupöly ovat varma mutta ei-toivottu kevään merkki. Piilolinssien käyttäjälle ne saattavat aiheuttaa paljonkin riesaa. Lue vinkit selviytymiseen.

Mitä kuiville silmille voi tehdä

Julkaistu 2.4.2017

Nykyään jo joka toinen ihminen kärsii kuivista silmistä. Onneksi vaivan taltuttamiseksi on myös keinoja.

Instrumentarium lanseerasi Suomen ensimmäisen Someoptikon

Julkaistu 23.3.2017

Instrumentarium avasi uuden palvelukanavan, jossa asiantuntijat vastaavat näkemiseen liittyviin kysymyksiin videoilla ja Facebook-klinikalla.

Kevään 2017 isoimmat aurinkolasitrendit - tiedä ainakin nämä 5

Julkaistu 20.3.2017

Aurinkolasisesonki on kulman takana. Instrumentariumin tuotepäällikkö Mirja Ortia listaa viisi kiinnostavinta aurinkolasitrendiä vuodelle 2017.

7 väittämää piilolinsseistä

Julkaistu 13.3.2017

Instrumentariumin tuoteryhmän myyntipäällikkö ja optikko Arto Karhunen valaisee totuuden yleisimpien piilolinssiuskomusten takana.

Trendikevät on täällä - Katso kehys- ja aurinkolasitrendit 2017

Julkaistu 16.2.2017

Trendikevät 2017 on nyt täällä. Lue silmä- ja aurinkolasien trendit tälle keväälle.

Lapsi tarvitsee aurinkolaseja jopa aikuista enemmän

Julkaistu 15.2.2017

Lapsen kasvava ja kehittyvä silmä on herkkä auringonvalolle. Vauvan silmät ovat usein hyvin suojassa harson tai vaunuliinan takana, mutta jo taaperoikäinen altistuu huomaamatta isollekin määrälle UV-säteilyä.

Vältä lumisokeus, suojaa silmät - keväthangilta saa lähes kaksinkertaisen määrän aurinkoa

Julkaistu 10.2.2017

Lumisokeus on auringon ultraviolettisäteilyn aiheuttama silmävamma. Vaiva koskee tavallisesti paljon ulkoilevia, mutta voi kehittyä kenelle vain.

Tässä tulevat trendiennustukset vuodelle 2017

Julkaistu 5.12.2016

Instrumentarium kävi Euroopan mahtavimmassa muotitapahtumassa eli muotiviikoilla tutustumassa trendeihin. Muotiviikkomatkoilta julkaistiin yhdeksänosainen minisarja, jossa bloggaajat Kira Kosonen, Uino ja MouMou nuuskivat trendejä niiden alkulähteillä. Tässä tulevat Instrumentariumin trendiennustukset vuodelle 2017.

Keskivertoa parempi kuski tuntee pimeän riskit

Julkaistu 8.11.2016

Kun valoa on vähän, näöntarkkuus ja kontrastiherkkyys heikkenevät. Silmä myös tottuu hitaasti hämärään. Kun auto tulee pimeällä maantiellä vastaan ja kuljettaja häikäistyy, voi palautumisaika huonoimmillaan olla kymmeniä minuutteja.

Ajonopeus vaikuttaa näköön

Julkaistu 26.10.2016

Ajonopeus vaikuttaa näköön. Ihmisen tarkan näön alue on hyvin kapea, vain viitisen astetta. Ajaessa kasvava nopeus vaikuttaa niin, että tarkka alue kapenee entisestään.

Hyvä näkökyky auttaa keskittymään koulutehtäviin

Julkaistu 12.8.2016

Hyvä näkökyky auttaa keskittymään koulutehtäviin. Jos koululainen ei näe taululle tarkasti, hän voi lakata seuraamasta opetusta.

Lähinäön ongelmien oireita voivat olla silmien hierominen, päänsärky, kirjainten sekoittuminen, tekstin hyppiminen ja lukukohdan seuraaminen sormella sekä ylipäänsä haluttomuus lukemiseen. Näköongelmat voivat ilmetä myös häiritsevänä käyttäytymisenä oppitunneilla. Kun ei lapsi pysty keskittymään lukemiseen, voi hän reagoida asiaan häiritsemällä muiden keskittymistä.

Instrumentarium 115 vuotta näkemisen asiantuntijana

Julkaistu 30.5.2016

Katso vuonna 1901 alkaneen tarinamme aikajana. Juhlan kunniaksi tarjoamme loistavia juhlaetuja myymälöissämme.

Instrumentarium mukana Indiedays Bloggers' Inspiration Dayssä

Julkaistu 24.5.2016

Upeat bloggarit pääsivät testaamaan kevään uutuuskehyksiä ja aurinkolaseja. Lue bloggareiden mielipiteet mallistostamme.

Indiedays -logoIndiedays -logo

Instrumentarium Suomen luotetuin optikkoliike 2016

Julkaistu 29.3.2016

Instrumentarium on valittu Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) vuosittain tehtävässä Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi optikkoliikkeeksi jo yhdeksännen kerran peräkkäin.

Luotetuin merkki 2016Luotetuin merkki 2016

Blue Blocker -pinnoite saatavilla myymälöistämme

Julkaistu 1.3.2015

Blue Blocker -pinnoite suojaa siniseltä valolta. Ovatko silmäsi kuivat, väsyneet ja sumeantuntuiset? Vaivaako päänsärky tai unettomuus? Saatat olla altistunut liialle siniselle valolle.

Blue Blocker -pinnoite saatavilla myymälöistämme

Julkaistu 1.3.2015

Blue Blocker -pinnoite suojaa siniseltä valolta. Ovatko silmäsi kuivat, väsyneet ja sumeantuntuiset? Vaivaako päänsärky tai unettomuus? Saatat olla altistunut liialle siniselle valolle.

Yli 50 silmänpohjakameraa Instruissa

Julkaistu 1.3.2015

Instrumentarium käyttää silmänpohjankuvauksessa alan uusinta teknologiaa. Ainutlaatuinen Optos Daytona silmänpohjakamera kuvaa 80 % silmän verkkokalvosta yhdellä kuvalla, kun tavallinen silmänpohjakamera kuvaa vain 15 % silmän verkkokalvosta. Nyt uusia silmänpohjakameroita löytyy yli 50:stä myymälästä.

Silmänpohjakuvaus-ikoniSilmänpohjakuvaus-ikoni

Kalevala Koru -arvonta on päättynyt

Julkaistu 24.11.2014

Kalevala Koru arvonta on päättynyt. Onnea Irene, Raili ja Päivi! Heistä kukin on voittanut upeat korusarjat itselleen. Voittajille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Kalevala Koru -logoKalevala Koru -logo

Mamma Mia! musikaalin VIP-illat on arvottu. Onnea voittajille

Julkaistu 18.11.2014

Mamma Mia! musikaalin VIP-illat on arvottu. Onnea Pirjo, Pipsa, Sonja, Mari ja Kaarina. He kaikki pääsevät yhdessä 9 ystävänsä kanssa viettämään upeaa musikaali-iltaa Svenska Teatteriin.

illallinen kabinetissa -kuva illallinen kabinetissa -kuva

Instrumentarium mukana Indiedays Fashion Photo Shoot -kuvauksissa

Julkaistu 21.10.2014

Syyskuussa järjestettiin Indiedaysin, Instrumentariumin ja Olympuksen kanssa yhteistyössä Fashion Photo Shoot –muotikuvaukset. Viisi upeaa bloggaria pääsi testamaan syksyn uutuuskehyksiä, sekä pukeutumaan syksyn trendeihin.

Indiedays -logoIndiedays -logo

Kalevala Jewelry Eyewear -mallisto on uudistunut

Julkaistu 8.9.2014

Kalevala Korun ja Instrumentariumin yhteistyössä lanseeraama Kalevala Jewelry Eyewear -kehysmallisto on uudistunut.

Kalevala Koru -logoKalevala Koru -logo

Miten valitset sopivat silmälasit

Julkaistu 7.9.2014

Näin valitset sopivat silmälasit. Katso video.

Uusi Calvin Klein -kehysmallisto yksinoikeudella Instrumentariumiin

Julkaistu 7.9.2014

Calvin Klein on yksi maailman johtavista muotitaloista. Instrumentarium on syksyllä 2014 lanseerattavan selkeälinjaisen ja trendikkään kehysmalliston yksinoikeutettu jälleenmyyjä.

Calvin Klein -logoCalvin Klein -logo

Instrumentarium jälleen Suomen luotetuin optikkoliike

Julkaistu 3.3.2014

Instrumentarium on valittu Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) vuosittain tehtävässä Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi optikkoliikkeeksi jo kahdeksannen kerran.

Luotetuin merkkiLuotetuin merkki

Instrumentarium laajentaa valikoimaansa palkituilla tanskalaisilla design-kehyksillä

Julkaistu 13.2.2014

Instrumentarium täydentää alkuvuodesta tuotevalikoimaansa Tanskan kuninkaallisten suosimilla FLEYE-merkin silmälasikehyksillä. FLEYE edustaa tanskalaisen muotoilun uutta sukupolvea ja tunnetaan maailmanlaajuisesti keveistä, kestävistä ja joustavista silmälaseistaan.

Merja Kuuselasta Vuoden Optikko

Julkaistu 21.10.2013

Vuoden Optikoksi on valittu pitkän linjan piilolasiosaaja ja alan kouluttaja Merja Kuusela.

Silmänpohjan ikärappeuma

Julkaistu 9.1.2013

Yleisin näkövammaisuuteen johtava silmäsairaus on silmänpohjan ikärappeuma, joka vähitellen tuhoaa verkkokalvon tarkan näön alueen aistinsoluja. Yli 65-vuotiailla rappeumaa esiintyy 10 %:lla, mutta yli 75-vuotiailla sitä on jo joka kolmannella. Ikä, sukurasitus, korkea verenpaine ja korkea kolesteroli, vyötärölihavuus etenkin miehillä ja tupakointi lisäävät riskiä sairastua rappeumaan.

Glaukooma on sokeuttava silmäsairaus

Julkaistu 9.1.2013

Glaukooma, aikaisemmalta nimeltään silmänpainetauti tai viherkaihi, on sokeuttava silmäsairaus, joka useimmiten on oireeton. Se voi huomaamatta tuhota näkökykyä pitkällekin, ennen kuin henkilö sen itse huomaa. Tarkka näkö voi säilyä hyvinkin pitkään normaalina, mutta näkökentän reunaosista alkaa taudin edetessä kadota näkevää aluetta…