VARAA AIKA
NÄÖNTARKASTUKSEEN

 

VERKKOAJANVARAUS

09 424 170 00

Puhelinnumero ma-pe 8 - 21, la 9-18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.

Silmien terveys- ja näöntarkastus
Haluamme pitää huolta silmiesi hyvinvoinnista ja näkemisestäsi

Tiesitkö, että näöntarkastukseen menee useimmiten vain 20 minuuttia? Se käy siis helposti ja nopeasti vaikkapa lounastaukosi aikana.

Optikon näöntarkastuksessamme tutkimme perusteellisesti silmiesi:

  • kauko- ja lähinäön
  • silmien yhteistoiminnan
  • silmänpaineet

8-vuotiaasta ylöspäin voi optikko tehdä näöntutkimuksen ja alle 8-vuotiaille näöntutkimuksen tekee silmälääkäri ellei kirjallista lupaa erikseen ole lääkäriltä optikolle.

 

Instrumentariumin yli 200 kokenutta optikkoa ovat valmiina auttamaan sinua 140 toimipisteessä ympäri Suomen.

Myymälät

Mitä näöntarkastus maksaa?

Optikon näöntutkimus

35 €

Optikon näöntutkimus silmälasien oston yhteydessä

25 €

Optikon näontutkimus ja silmänpohjakuvaus

35 € norm. 45 €

Ensikäyttäjän piilolinssisovitus

30 €

Piilolinssikontrolli

30 €

Optikon lausunto ajonäkökyvystä

30 €

Silmäpaineen mittaus

5 €

Silmälääkärin tutkimus on aina maksullinen ja sen hinta riippuu vastaanottavan lääkärin tekemistä tutkimuksista ja toimenpiteistä. Tarkemmat hintatiedot saa Instrumentarium-myymälästäsi. Silmälääkärikäynnin yhteydessä veloitettava toimistomaksu on 16 €.

 

 

SOMEOPTIKKO KERTOO
5 tärkeintä faktaa näöntarkastuksessa

 

 

Näöntarkastus ja ikä

Näöntarkastuksen tarve kasvaa iän myötä

Kun silmän mykiön mukautumiskyky heikkenee iän myötä, myös näöntarkkuus, hämäränäkö, syvyysnäkö ja värien erottelukyky heikkenevät. Syynä voi olla olla esimerkiksi diabetes tai silmäsairaus. Hämäränäön heikkeneminen voi olla merkki alkuvaiheessa olevasta harmaakaihista.

Näöntarkkuus alkaa heiketä usein juuri 40 – 45 vuoden jälkeen. Häikäisystä palautuminen voi kestää ja erityisesti pimeässä näkeminen vaikeutuu. Hämäränäkemistä on mahdollista helpottaa keltaisilla tai keltaoransseilla suodatinlaseilla, sen sijaan silmäleikkauksella hämäränäköä ei voi korjata. Kirkkaasta hämärään sopeutuminen voi kestää jopa 20 – 30 minuuttia. Hämärästä kirkkaaseen silmä sopeutuu noin minuutissa.

Saatat huomata näön heikkenemisen ensimmäisenä tekstien epätarkkuutena lukiessasi. Lukulasit omalla vahvuudellasi tarkentavat taas tekstit selkeiksi!

 

Näöntarkastus ja ikä

Säännölliset näöntarkastukset ja liikenne

Ajokorttiuudistuksen myötä 45-vuotiaille autoilijoille ei ole enää pakollista optikon näöntutkimusta. Näöntarkastuksen ja silmälasien tarpeellisuus ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään.

Näköaistimme välittää noin 80 % kaikesta aistiemme keräämästä informaatiosta. Liikenteessä näköaistin merkitys luonnollisesti vielä korostuu. Säännöllisin väliajoin tehdyn näöntarkastuksen ansiosta saat varmuuden siitä, ettet ole liikenteessä vaaraksi itsellesi ja muille.

Lue asiantuntijamme artikkeli
Keskivertoa parempi kuski tuntee pimeän riskit.

Asiantunteva henkilökuntamme opastaa sinua liikenteeseen sopivien silmälasien valinnassa.

 

 

Lapsen kanssa näöntarkastukseen

Optikkomme ja silmälääkärimme varmistavat oikeiden silmälasien löytymisen lapselle. 8-vuotiaasta ylöspäin voi optikko tehdä näöntutkimuksen ja alle 8-vuotiaille näöntutkimuksen tekee silmälääkäri ellei kirjallista lupaa erikseen ole lääkäriltä optikolle. Silmälääkärin vastaanoton löydät jokaisesta myymälästämme.

 

Hyvä näkö auttaa lastasi keskittymään

Näin ostat lapsellesi silmälasit

 

Silmänpohjakuvaus
-Huolehdi silmiesi hyvinvoinnista

Silmänpohjakuvaus on silmiesi terveydentilaa tukeva toimenpide. Kuvauksella voidaan kartoittaa silmänpohjassa tapahtuneita muutoksia ja saada sitä kautta lisätietoa silmien terveydentilasta.

Lue lisää silmänpohjakuvauksesta

 

Käyttämämmea ainutlaatuinen Optos Daytona silmänpohjakamera kuvaa 80 % silmän verkkokalvosta yhdellä kuvalla, kun tavallinen silmänpohjakamera kuvaa vain 15 % silmän verkkokalvosta.

Varaa aika

 

 

Piilolinssikontrolli

Vuosittainen käynti piilolinssikontrollissa on erittäin suositeltavaa. Kontrollikäynnillä optikko tarkastaa silmiesi terveydentilan. Lisäksi hän varmistaa, että nykyinen piilolinssityyppisi on sinulle edelleen sopiva.

Piilolinssit käyvät sinulle, kun silmäsi ovat terveet – optikko/optometristi tutkii piilolinssien sopivuuden silmillesi aina ennen piilolinssien sovitusta. Piilolinssejä saa nykyään lähes kaikille voimakkuuksille, myös hajataitteiseen silmään sekä monitehoisena.

Jos et ole vielä aikuinen, keskustele vanhempiesi ja optikkosi/optometristisi kanssa, sopivatko piilolinssit sinulle – sinun pitää osata itse hoitaa piilolinssisi sekä laittaa ne silmiisi ja ottaa ne pois silmistäsi.

Piilolinssit sopivat kaikille

 

Piilolinssikontrollin kesto 10-20 minuuttia.

Varaa aika

Silmäsairaala palveluksessanne

Silmiesi hyvinvoinnista huolehtiminen on meille kunnia-asia. Sinua palvelee yli 200 asiantuntevaa optikkoa ympäri Suomen, minkä lisäksi pidämme huolta silmistäsi tarjoamalla silmälääkäreiden palveluja kaikissa myymälöissämme. Nyt voimme tarjota sinulle pääkaupunkiseudulla ja Kouvolassa myös ensiluokkaisia silmäsairaalapalveluita, jotka tuotamme yhteistyössä Silmäsairaala Valon kanssa.

 

Varaa aika näöntarkastukseen

Verkkoajanvaraus

Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu