Monitehopiilolinssit - Näkemisen vapaus ilman silmälaseja

Yleensä yli 45-vuotiaat tarvitsevat erillistä korjausta lähinäkemiseen, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi lopettaa piilolinssien käyttö tai ettet voisi aloittaa piilolinssien käyttöä. Piilolinssejä on saatavana yhtä lailla myös monitehoina ja niiden avulla näkeminen eri etäisyyksille on jälleen vaivatonta ja helppoa.

Monitehopiilolinssien käyttö

Monitehopiilolinssit voidaan rinnastaa käyttötarkoitukseltaan monitehosilmälaseihin – molemmista löytyvät eri etäisyyksille tarvittavat vahvuudet.

Hyviä puolia monitehopiilolinsseissä on monia, kuten:

  • Eri etäisyyksille tarkoitetut voimakkuusalueet löytyvät kaikkiin katselusuuntiin.
  • Monitehopiilolinsseillä voi katsoa yläviistoon toisin kuin monitehoisilla silmälaseilla.
  • Monitehopiilolinssit eivät rajoita näköaluetta eli näkökentän laajuus on sama kuin ilman laseja ja voimakkuuksien ansiosta tarkempi.
  • Liikkuminen monitehoisilla piilolinsseillä on miellyttävää ja niiden kanssa ei esiinny vääristymiä tai keinumista.

Nykyaikaisten materiaalien ansiosta myös kuivasilmäisille löytyy helposti toimiva ratkaisu monitehoina, ja ne sopivat myös kaihileikatuille.

Oletko harkinnut piilolinssejä?

Piilolinssit ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto, sillä ne sopivat harrastuksiin, töihin ja niin arkeen kuin juhlaankin. Piilolinssit myös piristävät ulkonäköäsi kun kaipaat vaihtelua!

Moniteholinssejä löytyy niin kertakäyttöisinä kuin jatkuvakäyttöisinäkin. Mikäli sinulla on tarvetta hajataittoakorjaaville monitehopiilolinsseille, ota yhteyttä lähimpään Instrumentarium-myymälään. 

Kertakäyttöiset monitehopiilolinssit

Kertakäyttöpiilolinssejä pidetään aina vain yhden kerran päiväkäytössä. Tämän jälkeen käytetty pari hävitetään ja seuraavalla käyttökerralla otetaan uusi kertakäyttölinssipari käyttöön. Ne ovat helpot, turvalliset ja huolettomat linssit. 

Jatkuvakäyttöiset monitehopiilolinssit

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä löytyy päiväaikaan käytettävinä kuukausilinsseinä kuin ns. "yötä-päivää" -linsseinä, joilla voi myös nukkua. Päiväkäyttöiset piilolinssit laitetaan silmiin käytön ajaksi, otetaan yöksi pois silmistä ja laitetaan säilytykseen puhdistusnesteeseen säilytyskoteloon. Ns. "yötä-päivää" -linssejä voi pitää yhtäjaksoisesti silmissä valmistajan määrittelemän ajan verran.

Monitehopiilolinssien toiminta

Ikääntymisen myötä silmän mykiön joustavuus alkaa pikku hiljaa vähentyä luonnollisista fysiologisista syistä johtuen ja tämän vuoksi yli 45-vuotiaat yleensä tarvitsevat erillisen korjauksen lähinäkemiseen. Korjaus hoituu lisäämällä lähinäön tueksi plus-voimakkuutta, mikä auttaa silmää näkemään jälleen tarkasti halutulle lähietäisyydelle.

Piilolinsseissä lähilisä on toteutettu eri tavalla kuin silmälasilinsseissä – yleensä rengasmaisina voimakkuusmuutoksina, joiden avulla näkeminen on portaatonta ja miellyttävää kaukaa lähelle. Silmä mukautuu helposti piilolinssin lähialueeseen, joka sijaitsee usein keskellä linssiä sekä kauko-osaan, joka on piilolinssin ulommilla alueilla. Keskellä sijaitseva lähiosa ei häiritse kauas katsoessa, koska pupillin koko on yleensä suurempi kuin lähiosan koko ja toisinpäin ajateltuna lähelle katsoessa pupillin koko supistuu sen verran, että lähiosa on helppo löytää ja näin ollen katsottava kohde näkyy tarkkana.