Hajataiton korjaaminen piilolinsseillä

Hajataitto eli astigmatismi saattaa mennä helposti sekaisin karsastuksen kanssa, mutta ne ovat kaksi eri asiaa. Moni kärsii jonkin asteisesta hajataitteisuudesta eli astigmaattisuudesta, ja se paljastuu useimmiten syyksi, kun optikolle hakeudutaan päänsäryn tai näön epätarkkuuden vuoksi. 

Mitä tarkoittaa hajataitteisuus?

Hajataitteisuus tarkoittaa sitä, että silmän pinnan muoto ei ole täysin symmetrisen pyöreä, jolloin valo heijastuu verkkokalvolle yhden pisteen sijaan kahteen pisteeseen. Tällöin näkö saattaa olla epätarkka ja lukiessa kirjainten taakse saattaa muodostua varjoja. Tämä aiheuttaa helposti päänsärkyä, sillä katseltavan kohteen tarkentamiseksi on usein siristeltävä. 

Hajataitto on helposti korjattavissa silmälaseilla, mutta nykyään apuna voi käyttää myös hajataittoa korjaavia toorisia piilolinssejä. Voit käydä sovittamassa hajataittoa korjaavia piilolinssejä varaamalla ajan piilolinssisovitukseen. Ammatimainen henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan sopivat piilolinssit sinun tarpeisiisi.

Kaikki hajataitosta ja piilolinsseistä

Someoptikkomme Arto kertoo videollaan kaiken mitä sinun tulee tietää hajataitteisuudesta ja piilolinsseistä. Katso video ja varaa aika lähimpään myymälääsi. 

Hajataittoa korjaavat kertakäyttöpiilolinssit

Hajataittoa korjaavia kertakäyttöpiilolinssejä pidetään aina vain yhden kerran päiväkäytössä. Tämän jälkeen käytetty pari hävitetään ja seuraavalla käyttökerralla otetaan uusi kertakäyttölinssipari käyttöön. Ne ovat helpot, turvalliset ja huolettomat linssit. 

Hajataittoa korjaavat jatkuvakäyttöiset piilolinssit

Jatkuvakäyttöisiä hajataittoa korjaavia piilolinssejä löytyy päiväaikaan käytettävinä kuukausilinsseinä kuin ns. "yötä-päivää" -linsseinä, joilla voi myös nukkua. Päiväkäyttöiset piilolinssit laitetaan silmiin käytön ajaksi, otetaan yöksi pois silmistä ja laitetaan säilytykseen puhdistusnesteeseen säilytyskoteloon. Ns. "yötä-päivää" -linssejä voi pitää yhtäjaksoisesti silmissä valmistajan määrittelemän ajan verran.

Mitä tarkoittaa CYL ja AX hajataittopiilolinsseissä?

Hajataittopiilolinsseissä hajataiton korjauksen määrän kertoo CYL (sylinterivoimakkuus) ja AX (suunta). Optikko määrittelee arvot sinulle ja löydät ne helposti piilolinssireseptiltäsi. Kirjautumalla sisään Instrun omalle asiakastilillesi, voit katsoa omat piilolinssireseptisi ja tilata piilolinssit vaivattomasti netistä.