Luomireunan tulehdus

Luomireunan tulehdus on luomien sairaus, joka ei vaaranna näköä. Se aiheuttaa silmäluomiin kutituksen, polttelun ja ärsytyksen tunnetta.

Luomireunan tulehdus on yksi yleisimmistä silmien alueen sairauksista.

 

Lue lisää luomireunan tulehduksesta

Luomireunan tulehdus

 

Glaukooma

Glaukooma on näköhermoa vaurioittava etenevä sairaus, joka hoitamattomana voi johtaa vakavaan näön heikentymiseen. Glaukooma aiheuttaa pysyviä vaurioita näköhermon päähän, hermosäiekerrokseen, josta seuraa näkökenttäpuutoksia, jotka voivat taudin etenemisen myötä supistua ns. putkinäöksi. 

Glaukooma on alkuvaiheessa oireeton, joten säännöllinen silmien tutkimus on edellytys varhaiseen taudin havaitsemiseen sekä hoidon aloittamiseen.

 

Lue lisää glaukoomasta

Glaukooma

 

Silmänpohjan ikärappeuma

Silmänpohjan ikärappeuma on yksi johtavista syistä näkövammaisuuteen läntisessä maailmassa. Yleisimmin ikärappeumaa esiintyy yli 65–vuotiailla, mutta on olemassa myös harvinaisempia silmänpohjarappeuman muotoja, joita voi esiintyä kaikenikäisillä.

 

Lue lisää silmänpohjan ikärappeumasta

Ikärappeuma

 

Kaihi

Kaihissa silmän linssi menettää mukautumiskykyään, samenee ja muuttuu valoa heikommin läpäiseväksi, jolloin näkeminen on laadullisesti heikkoa ja epäselvää.

Kun näön heikkeneminen alkaa häiritä normaalia elämää, on syytä hakeutua silmälääkärille ja kartoittaa kaihileikkauksen tarvetta.

 

Lue lisää kaihista

Kaihi

 

Kuivasilmäisyys

Kuivasilmäisyys on kohtuullisen yleinen silmäsairaus.

Kuivasilmäisyyttä esiintyy kun silmät eivät tuota tarpeeksi kyynelnestettä (joko määrällisesti tai laadullisesti), tuotetun kyynelnesteen laatu on heikko tai kyynelneste haihtuu liian nopeasti.

 

Lue lisää kuivasilmäisyydestä

 

Kuivasilmäisyys

Varaa aika näöntarkastukseen

Verkkoajanvaraus

Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

Tilaa Instrumentariumin uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa kehystrendeistä,
näkemiseen liittyvistä asioista ja eduistamme