Piilolinssit urheillessa

Urheilu ja silmälasit saattavat tuntua hankalalta yhdistelmältä. Silmälasit ovat monessa lajissa tiellä, huurtuvat, ovat vaarassa rikkoutua ja saattavat valua nenänvartta pitkin häiritsevästi. Hikoillessa silmälasien kehysten pinta saattaa vaurioitua, maali saattaa kulua pois tai muoviosat mennä sameiksi. Paras tapa nauttia urheilusta on vaihtaa silmälasit piilolinsseihin. 

Piilolinssien käyttäjänä koet monenlaisia etuja liikkuessa:

  • Piilolinssit eivät putoa vauhdissa, niitä ei siis tarvitse varoa.
  • Näet paremmin kontaktilajeissa, joissa silmälaseja ei voi käyttää.
  • Piilolinssit ovat aina puhtaat ja kirkkaat. Niihin ei tule roiskeita, likaa tai sadepisaroita, eivätkä ne mene huuruun hikoillessa tai sääolosuhteiden vaihdellessa.
  • Erilaisten suojavarusteiden käyttö on helpompaa, esimerkiksi laskettelulaseja tai kypärää käyttäessä sanka ei paina ikävästi. Moottoripyöräily on hyvä esimerkki lajista, jossa silmälasit saattavat jopa estää oman kypärän käyttämisen tai vaatia kypärän, jonka sisään on tehty silmälaseja varten urat.
  • Piilolinssien kanssa voi käyttää erilaisia lajikohtaisia aurinkolaseja.
  • Piilolinssit eivät rajaa näkökenttää eivätkä pienennä tai suurenna maailmaa kuten silmälasit. Tämä voi olla tärkeää esimerkiksi nopeita reaktioita vaativissa lajeissa kuten squash, sähly, jalkapallo, tennis.
  • Piilolinssien kanssa voi mennä uimaan ja saunaan. Varsinkin ulkovesissä suosittelemme piilolinssien kanssa uimalasien käyttöä. Kertakäyttöpiilolinssit ovat paras vaihtoehto uimareille.

Silmälasien vaihtaminen piilolinsseihin voi jopa parantaa suorituskykyä, sillä ne eivät rajoita liikkumista millään tavalla. Pelkästään lasien pois jättäminen ei ole aina se turvallisin vaihtoehto, jos liikutaan esimerkiksi ryhmässä tai ulkona metsämaastossa. Urheillessa kertakäyttöpiilolinssit ovat paras valinta, sillä ne ovat aina puhtaat paketista otettaessa ja ne voi huoletta heittää roskiin urheilusuorituksen jälkeen.

Jos piilolinssien käytöstä on aikaa tai et ole vielä kokeillut piilolinssejä, käänny optikkosi puoleen. Hän löytää sinulle varmasti juuri tarpeisiisi sopivat piilolinssit. Tiesithän, että valikoimissamme on myös monitehopiilolinssejä!