Parempaa pelisilmää silmistä huolehtimalla

Parempaa pelisilmää silmistä huolehtimalla

 

Tarkka ja toimiva näkö on tarpeen myös jääkiekkokaukalossa. Mestis-joukkue TUTO Hockeyn pelaajat pääsivät tutkituttamaan näöntarkkuutensa lisäksi muun muassa reaktioaikansa ja näkökenttänsä laajuuden TUTOn ja Instrumentariumin järjestämässä yhteistyötapahtumassa Marli Areenalla.

 

Kaukalossa täytyy reagoida nopeasti

Pelkkä pelisilmä ei jääkiekkokaukalossa riitä, vaan näön on oltava tarkka ja toimittava hyvin, jotta pelaaja pystyy reagoimaan nopeasti kentän tapahtumiin. Tästä syystä Mestiksessä pelaava TUTO Hockey päätti järjestää pelaajilleen mahdollisuuden saada arvokasta lisätietoa näkemisestään ja itsestään pelaajana. Näkemisen päivä järjestettiin helmikuussa joukkueen kotihallilla Turun Kupittaalla sijaitsevalla Marli Areenalla. Päivän yhteistyökumppanina toimi Pupillin Instrumentarium.

 

Päivän tutkimuksissa mitattiin toiminnallista näköä eli muun muassa kontrastinäkö, jolla tarkoitetaan kykyä erottaa valoisuuseroja toisistaan, näkökentän laajuus ja eheys sekä nopeatempoisen urheilulajin kannalta olennainen reaktioaika. Toiminnallista näköä mittaavat tutkimukset ovat osa Instrumentariumin uutta laajennetun näöntutkimuksen palvelukokonaisuutta. Lisäksi pelaajilta testattiin näöntarkkuus.

 

− Haluamme tarjota pelaajillemme parhaat mahdolliset olosuhteet pelaamiseen. Aivan kuten fyysisellä kunnolla tai mielentilalla, myös näkökyvyllä on tässä suuri merkitys, Ninni Mäkinen TUTO Hockeysta kertoo.

 

− Kaukalossa tapahtuu paljon ja nopealla tempolla. Monelle esimerkiksi oman reaktioajan selvittäminen toi selvästi uutta ja tärkeää tietoa. Joukkueen jäsenet haluavat kehittää itseään pelaajina, ja tällainen tieto varmasti auttaa siinä, Mäkinen jatkaa.

 

”Tärkeää tietoa silmieni tämänhetkisestä tilanteesta”

Moni pelaaja hakeutui mukaan, sillä edellisestä näöntarkastuksesta oli kulunut hetki aikaa. Myös uudenlaiset tutkimukset herättivät kiinnostusta. Kontrastinäköä, reaktioaikaa ja näkökenttää mittaavat testit ovat itsessään hyvin pelillisiä, ja pelaajat kuvasivat tutkimusta hyödyllisen lisäksi myös hauskaksi.

 

Pelaajat olivat tyytyväisiä saadessaan tietoa näkönsä osa-alueista, joita ei ollut aiemmin testattu. Osa koki saaneensa lisää itsevarmuutta tiedosta, että näkö toimii, kuten pitääkin. Joukkueen laitahyökkääjä Aki Keinänen piti saamaansa tietoa arvokkaana:

− Sain todella tärkeää tietoa silmieni tämänhetkisestä tilanteesta. Omissa tuloksissa näkyi muutamaa päivää aiemmin ollut tapaturma, minkä vuoksi testi uusittiin kahden päivän kuluttua ensimmäisestä testistä ja tulokset olivat paremmat. Kaiken kaikkiaan testien tekeminen oli helppoa ja nopeaa. Hienoa, että tutkimuksiin pääsi osallistumaan vaivattomasti hallilla.

 

Parempaa pelisilmää Instrusta

09-4241 7000 Verkkoajanvaraus

Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

 

Tänä päivänä Instrumentarium-myymälöitä on Suomessa noin 150 ja Virossa 20. Asiakkaitamme palvelee yli 200 asiantuntevaa optikkoa ja jokaisessa myymälässämme on myös silmälääkärin vastaanotto sekä koulutettujen kehysasiantuntijoiden palvelu. Panostamme vahvasti myös optikkojen ja optisten myyjien kehysasiantuntijuuteen muun optisen tietämyksen lisäksi.

 

Tiedä ensimmäisenä kehystrendeistä, näkemiseen liittyvistä asioista ja eduista.

Instrumentarium ilmainen uutiskirje julkaistaan 4 kertaa vuodessa
ja voit peruuttaa sen milloin vain.