Korut ja silmälasit: elegantit ammattilaisvinkit 

Asusteet kruunaavat täydellisen juhlatyylin. Tyylikäs korusuunnittelija Matilda Mannström antaa kullanarvoisia vinkkejä silmälasien ja juhlakorujen yhdistämiseen – omaa persoonaa korostavalla tavalla.

Kultaseppä Matilda Mannström luotsaa kovassa nousussa olevaa Mannström Jewellerya. Sen luomukset tehdään kierrätysjalometalleista ja eettisistä jalokivistä. Siksi kysyimme häneltä parhaat vinkit kehysten ja juhlakorujen yhdistämiseen.

Ensimmäinen sääntöEnsimmäinen sääntö

 Ensimmäinen sääntö: koordinoi materiaalit tai sekoita huoletta 

”Kullan ja hopean yhdistäminen ei ole enää tyylivirhe, vaan mielestäni se näyttää todella hauskalta. Metallien sekoittamisessa ei ole sääntöjä. Eli hopeiset kehykset ja kultaiset korvikset voi yhdistää huoletta. 

Toisaalta yhteensopivat metallit korostavat toisiaan. Jos laseissa on pieni kultainen yksityiskohta, arvokkaat kultakorvikset tulevat todella kauniisti esiin.” 

 Toinen sääntö: karsi harkiten

 ”Opin nuorena korusäännön, jonka mukaan asusteista kannattaa karsia yksi pois, jos on epävarma kokonaisuudesta. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos juhlalookissa tulee joulukuusimainen olo. Korujen karsimisen sijaan tyylin voi pitää hallittuna myös kampaamalla hiukset kiinni tai vaihtamalla huulipunan vaaleampaan sävyyn. Näin asusteille jää enemmän tilaa kasvojen lähellä.” 

Kolmas sääntöKolmas sääntö

 Kolmas sääntö: tasapainota ja anna tilaa 

”Jos lasit ovat sirot, niiden kanssa sirot korut näyttävät todella hyvältä. Kun lasit ja korut ovat samasta maailmasta, kokonaisuus näyttää harkitulta. Vahvojen tummien kehysten kanssa laittaisin korut, jotka eivät liikaa kilpaile silmälasien kanssa. Jos kehykset ovat lähellä ihon omaa sävyä ja huomaamattomat, silloin isot ja näyttävät korvikset ovat upeat. Jos on oma vahva tyyli, silloin tulee tietenkin seurata sitä. Värilliset lasit ja värilliset korvakorut näyttävät yhdessä mielenkiintoiselta, sillä rajojen rikkominen on kiinnostavaa.” 

 Neljäs sääntö: unohda settiajattelu 

”Pelkistetty tyyli on nyt todella in korumaailmassa, eli koruissa satsataan minimalistiseen muotoon ja yksinkertaisiin koristeisiin. Korusetit ovat tällä hetkellä vähän vanhanaikaisia, eli korvisten, kaulakorun ja sormusten ei tarvitse sopia täsmälleen yhteen. 

Siksi nyt voi hankkia yhden, moniin tilanteisiin sopivan arvokkaan minimalistisen korun, joka kulkee mukana koko loppuelämän. Täydennystä voi hankkia edullisesti antiikkikaupoista ja second handina. Hinnat ovat matalat mutta korut pitkäikäisiä, eivätkä hajoa ketjukauppatuotteiden tapaan hetkessä.” 

Viides sääntöViides sääntö

Viides sääntö: muutu mysteeriksi 

”Aurinkolasit viestivät tunnelmaa ja voimaa. Paras yhdistelmä on aurinkolasit ja pitkät roikkuvat glamour-korvikset. Katse jää hauskasti piiloon lasien taa ja korvikset heiluvat kivasti.” 

 Mannströmin suosikkilook arkeen 

”Yksi hienoimmista tyyleistä on musta tai beige poolo yhdistettynä roikkuviin korviksiin tai renkaisiin, ja siihen vielä ohutkehyksiset kultaiset tai mustat silmälasit. Tyylin voi viimeistellä otsatukalla – ja hiukset muuten kiinni tai lyhyet. Se on moderni look.” 

 Lue myös: