Valovoimainen Mervi Kallio kävi Ainoan Instrulla Tapiolassa

Mervi Kallio on monille suomalaisille tuttu TV-kasvo. Mervi tunnetaan monesta ja tällä hetkellä hän näkyy ruudussa välittäen meille huikeimmat tunnelmat suoraan Formula 1 -varikolta. Ja kuinka valovoimainen ja positiivinen hän onkaan! Juuri tuon saman Mervin me pääsimme tapaamaan Tapiolan Ainoan Instrulla.

Mervi Kallio tekee tämän vuoden ajan yhteistyötä Instrumentariumin kanssa.  ”Olen innoissani yhteistyöstä ja odotan, että pääsen tapaamaan instrulaisia ja oppimaan lisää silmien terveydestä, näönhuollosta ja laseista.” Mervi toteaa.

Mervi poikkesi myymälään samasta syystä kuin muutkin Instrun asiakkaat. Näkö on ollut tähän asti todella hyvä, mutta nyt on alkanut pikkuhiljaa tuntua siltä, että joissakin tilanteissa näkeminen on ollut haastavaa. Eikä tietysti olisi yhtään hassumpaa, että laseja voisi vähän vaihdella tilanteen, paikan ja asusteiden mukaan. Niinpä Mervi rohkaistui varaamaan itselleen näöntarkastusajan.

Alkukartoitus on tärkeä osa näöntarkastusta

Kaikki alkoi kattavalla alkukartoituksella ja vaikka Mervi kertoi, että alussa vähän jännitti mitä tuleman pitää, niin osaavissa käsissä kun oltiin, alkujännityksestä ei ollut merkkiäkään muutaman minuutin jälkeen.

Ainoan myymäläpäällikkö ja optisen alan asiantuntija Tarja Palviainen teki asiaankuuluvat alkukartoitukset Mervin kanssa ennen muiden tutkimuksien aloittamista. 

Alkukartoitusten jälkeen siirryttiin sitten alkumittauksiin, jonka tulokset toimivat optikolle tärkeänä apuvälineenä tulevassa näöntarkastuksessa. Alkumittaus vei vain muutaman minuutin ja Mervin ei tarvinnut tehdä muuta kuin kohdistaa katseensa ruudulla näkyvään kuvaan.

Silmänpohjakuvaus on nopea toimenpide

Koska Merviltä ei ole aiemmin ole silmänpohjakuvia, Tarja suositteli hänelle kuvien ottamista. Silmänpohjakuvaus on nopea toimenpide ja se kertoo paljon silmien terveydentilasta. Sen avulla pystytään kartoittamaan mahdollisia muutoksia, jotka ovat usein ihan normaaleja ja vaarattomia, iän myötä tapahtuvia, mutta saattavat paljastaa viitteitä esim. glaukoomasta. Instrulla kaikki aiemmin otetut kuvat säilytetään ja niitä vertaillaan aina edellisiin kuviin, joten pienetkin muutokset havaitaan nopeasti ja tarvittaessa suositellaan käyntiä silmälääkärillä lisätutkimuksissa.

Näöntarkastuksessa määritellään voimakkuudet silmälaseihin

Alkumittausten ja kuvien jälkeen olikin aika siirtyä itse näöntarkastukseen. ”Eihän tämä ollut yhtään niin pelottavaa kuin mitä olin ennakkoon ajatellut” Mervi tuumasi vapautuneena.

Näöntutkimuksen jälkeen siirryttiin takaisin myymälän puolelle. Optometristi Linda Paldanius kävi huolella läpi näöntutkimuksen tuloksia ja antoi Merville hyvät suositukset arjen eri tilanteisiin.

All Inclusive -palvelussa voit valita kolmet lasit

Laajennetun näöntutkimuksen jälkeen alkoikin se kaikista hauskin osuus, kun Mervi pääsi valitsemaan ne sopivimmat ja mieleisimmät kehykset Tarjan avustuksella. Vaihtoehtoja oli tarjolla satoja, mutta Mervi osasi selkeästi kertoa mieltymyksistään ja toiveistaan, niin Tarja löysikin nopeasti juuri hänen persoonaansa sopivimmat kehykset. Aika ihania vai mitä?

GUCCI - tämä malli vain myymälöissä

All Inclusive -palvelulla joustavuutta lasien valintaan

Löytyipä sieltä monet kauniit kauniit kehykset ja jos niistä olisi pitänyt valita vain yhdet, olisi voinut olla vaikeaa. Onneksi tätä valintaa Mervin ei tarvinnut tehdä, sillä hän valitsi itselleen huolettoman All Inclusive-sopimuksen. Siihen kuuluu kolmet lasit ja parasta kaikessa on se, että tähän ei tarvinnut satsata kuin muutamia kymppejä kuukaudessa.

”Todella kätevää vuokrata lasit tällä tavalla. Ei suurempia investointeja kerralla, näön muuttuessa sopimuskauden aikana, Instru vaihtaa linssit uusiin vastaaviin. Ja mikä parasta, jos vuoden kuluttua haluan muuten vain vaihtaa tyyliä, sekin onnistuu. Näin varmasti tulee tapahtumaankin” toteaa Mervi.