Onko Instrumentariumilla silmäsairaala?

Tarjoamme pääkaupunkiseudulla ja Kouvolassa ensiluokkaisia silmäsairaalapalveluita, jotka tuotamme yhteistyössä Silmäsairaala Valon kanssa.

Silmäsairaalassa pystymme tarjoamaan myös laboratoriotutkimuksia, kirurgista konsultaatiota ja leikkauksia vaihtoehtona julkiselle puolelle. Tarkoituksena on ennen kaikkea sujuvoittaa hoitoasi, sillä oma Instrumentariumin lääkärisi saa halutessasi Silmäsairaala Valon asiantuntijoiden tutkimustulokset suoraan omalle vastaanotolleen. Mikäli haluat, voimme Valon lääkärin konsultaatiota tarvitessasi myös toimittaa aiemmat Instrumentariumin tietosi vastaanottokäyntisi tueksi.

Lue lisää silmäsairaalasta

Miten varaan ajan silmälääkärille?

Varaat ajan silmälääkärille samalla lailla kuin optikon näöntarkastukseen, eli verkosta tai puhelimitse numerosta 09 4241 7000.

Lue lisää silmälääkäripalveluistamme

Yleisimmät silmäsairaudet ja niiden aiheuttajat

Yleisimmät silmätaudit ovat harmaakaihi ja glaukooma eli silmänpainetauti. Kaikenikäisillä voi tulla tulehduksia silmiin – ne hoidetaan useimmiten lääkärin määräämillä silmätipoilla.

Silmäsairauksista osa on perinnöllisiä. Jos tiedät, että suvussasi on jokin silmäsairaus, käy tutkituttamassa silmäsi säännöllisesti – silmäsairauden varhainen toteaminen saattaa auttaa hidastamaan sen etenemistä, jos kyseessä on lääketieteellisesti hoidettavissa oleva silmäsairaus.

Harmaakaihin syntyyn voi olla osallisena runsas UV-säteilyn saanti, joten varsinkin jos vietät paljon aikaasi auringon valossa, suojaa silmäsi aurinkolaseilla.

Lue lisää silmäsairauksista

Lue lisää silmälääkäripalveluistamme

Menenkö optikon/optometristin vai silmälääkärin näöntukimukseen?

Optikko/optometristi on näönhuollon ammattilainen, joka on saanut laajan koulutuksen näön tutkimiseen ja silmälasien sekä piilolinssien määrittämiseen. Silmälääkäri on lääketieteellisen koulutuksen saanut ammattilainen, joka pystyy toteamaan ja hoitamaan silmien terveydellisiä ongelmia.

Näön tarkastamiseksi ja hankkiaksesi silmä- tai piilolinssit voit mennä optikolle/optometristille. Jos hän kokee tarpeelliseksi tarkemman lääketieteellisen silmien tutkimisen, hän ohjaa sinut silmälääkärille.

Optikko/optometristi voi tutkia näön yli 8-vuotiailta ja henkilöiltä, joille ei ole tehty silmään kohdistuvaa leikkausta tai todettu silmäsairautta.

Alle 8-vuotiaat lapset käyvät silmälääkärin tarkastuksessa. Täytettyäsi 40 vuotta on hyvä käydä silmälääkärissä varmistamassa silmiesi terveydentila säännöllisesti noin 3 vuoden välein. Jos tiedät lähisukulaisilla olevan perinnöllisiä silmäsairauksia (esimerkiksi glaukooma), käy varmistamassa omien silmiesi terveydentila.

Lue lisää silmälääkäripalveluistamme

Vaivaako silmiäsi kuivuus, kirvely, valoherkkyys tai silmärypyt?

Silmien kuivuuteen ja kirvelyyn on olemassa kostutustippoja, jotka saat optikoltasi/optometristiltasi. Ne ovat turvallisia käyttää ja silmäsi tuntuvat miellyttävämmiltä. Jos silmäsi punoittavat tai rähmivät, kannattaa varmistaa onko sinulla silmätulehdus – silmälääkärissä käynti kannattaa.

Valoherkkyyteen auttavat tummennetut linssit. Tummennuksia saa eriasteisina. Myös auringonvalon mukaan itsestään tummuvat linssit voivat olla hyvä vaihtoehto. Keskustele optikkosi kanssa sinulle parhaasta ratkaisusta.

Rypyt silmien ympärille voivat tulla siristelystä kirkkaassa valossa tai yrittäessäsi nähdä tarkemmin. Varmista, että silmälasikorjauksesi on se mitä silmäsi tarvitsevat ja suojaa herkkä silmänympärysihokin sopivilla, tarpeeksi peittävillä aurinkolaseilla.

Tiedä ensimmäisenä kehystrendeistä, näkemiseen liittyvistä asioista ja eduista.

Instrumentarium ilmainen uutiskirje julkaistaan 4 kertaa vuodessa
ja voit peruuttaa sen milloin vain.