Monitehopiilolinssit – helppo ja suositeltava vaihtoehto silmälaseille

Monitehopiilolinssit

Yli 45-vuotiaat tarvitsevat usein apua lähinäkemiseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että piilolinssejä ei voisi enää käyttää tai niiden käyttämistä aloittaa. Mutta mitkä ihmeet ovat monitehopiilolinssit? Instrumentariumin optikko, koulutuspäällikkö Merja Kuusela valottaa asiaa.

 

Monitehopiilolinssit ovat tarkoitettu ikänäköisille eli henkilöille, jotka tarvitsevat eri vahvuuden nähdäkseen lähelle ja kauas.

 

- Monitehopiilolinssit voidaan rinnastaa käyttötarkoitukseltaan moniteholaseihin – molemmista löytyvät eri etäisyyksille tarvittavat vahvuudet. Monitehoisissa silmälaseissa kaukoalue löytyy linssin yläosasta ja lähialue alaosasta, mutta monitehoisissa piilolaseissa sen sijaan korjaavat vahvuudet löytyvät kaikista katsesuunnista. Toisin sanoen ei ole väliä miten päin monitehopiilolinssit silmään laittaa, optikko Merja Kuusela kertoo.

 

- Monitehopiilolinssit ovat erinomainen vaihtoehto näönkorjaukseen kaikille ikänäköisille, joilla on terveet silmät, Kuusela lisää.

 

Monitehopiilolinsseillä on monia hyviä puolia, muun muassa se, että eri etäisyyksille tarkoitetut voimakkuusalueet löytyvät kaikkiin katselusuuntiin. Monitehoisilla silmälaseilla ei onnistu esimerkiksi yläviistoon katsominen, mutta monitehopiilolinsseillä kyllä. Piilolinssien käyttö ei myöskään rajoita näköaluetta eli näkökentän laajuus on sama kuin ilman lasejakin, mutta voimakkuuksien ansiosta tietenkin tarkempi. Tarkassa ja pitkäaikaisessa lähityössä silmälasit ovat kuitenkin parempi valinta, sillä piilolinssien optiikka ei ole laadultaan yhtä tarkka kuin silmälasilinssien optiikka.

 

Miksi tai milloin sitten kannattaa harkita monitehopiilolinssejä?

 

- Aina, toteaa Kuusela. - On hassu ajatus, että monitehopiilolasit olisivat jotenkin erikoinen näönkorjausväline. Etenkin tottuneen piilolinssien käyttäjän on luonteva siirtyä monitehopiilolinsseihin ikänäön tullessa, sillä ne ovat yhtä kätevät kuin tavallisetkin piilolinssit. Erityisesti jos kokee moniteholasien käytön rajoittavaksi, ovat monitehopiilolinssit suositeltava vaihtoehto. Ne sopivat hyvin erilaisiin tilanteisiin, jotka vaativat monipuolista näön käyttöä, Kuusela jatkaa.

 

Monitehopiilolinssejä löytyy niin kerta- kuin jatkuvakäyttöisinä kuten yksitehoisiakin piilolinssejä ja niiden käyttö ja hoito on yhtä helppoa ja turvallista. Monitehopiilolinssejä voi käydä kokeilemassa optikolla milloin vain sillä useimmiten vahvuuksia löytyy myymälän hyllystä heti testattavaksi.

 

- Nyt tulisi jättää jo vanhat ajatusmallit pois monitehopiilolinssien monimutkaisuudesta ja vaikeudesta. Parhaimmillaan ne antavat vapautta elämään ja arjen eri tilanteisiin, optikko Kuusela rohkaisee.Piilolinssit verkosta

 

 

Varaa aika näöntarkastukseen

Verkkoajanvaraus

Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

 

Tänä päivänä Instrumentarium-myymälöitä on Suomessa 151 ja Virossa 20. Asiakkaitamme palvelee yli 200 asiantuntevaa optikkoa ja jokaisessa myymälässämme on myös silmälääkärin vastaanotto sekä koulutettujen kehysasiantuntijoiden palvelu. Panostamme vahvasti myös optikkojen ja optisten myyjien kehysasiantuntijuuteen muun optisen tietämyksen lisäksi.

 

Tilaa Instrumentariumin uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa kehystrendeistä,
näkemiseen liittyvistä asioista ja eduistamme