Ikänäkö
Ikänäkö - varaa aika

Ikänäkö on tylsän kuuloinen sana,

mutta sillä tarkoitetaan lähinäön heikentymistä, mikä voi alkaa jo varsin nuorella iällä. Jopa jo reilun 30 ikävuoden jälkeen. Eli ei hätää! Ikänäkö ei tarkoita ikäloppua. Nyt sinulla on kenties mainio syy hankkia itsellesi tyylikkäät lasit.

 

Katso alta optikkomme Oskarin
terveiset ikänäöstä.

 

 

Ikänäkö

MIKÄ ON IKÄNÄKÖ

Ikänäkö

Aikuisnäkö tai hiukan vanhahtavalta nimeltään ikänäkö tarkoittaa lähelle näkemisen hankaloitumista. On varsin yksilöllistä, missä iässä aikuisnäkö eli ikänäkö alkaa vaivata, mutta usein yli 40-vuotiaat alkavat tarvita apua lähinäkemiseen. Mitä aikuisnäöstä pitäisi tietää? Tiivistimme perusasiat, jotka aikuisnäöstä ja sen korjaamisesta on hyvä tietää.

  1. Aikuisnäön ilmaantuminen ei ole silmän sairaus vaan ikääntymiseen liittyvä luonnollinen ilmiö, joka johtuu silmän mykiön asteittaisesta jäykistymisestä. Aikuisnäön ensimerkki on se, että lähelle katsominen käy työlääksi ja tekstiä lukiessaan joutuu liikuttamaan tekstiä kauemmas itsestään.
  2. Lähelle näkeminen ei heikkene kertarysäyksellä vaan vähitellen. Käsiä kauemmas siirtelemällä lukeminen sujuu entiseen tapaan, mutta tulee hetki, jolloin kädet eivät enää riitä. Fiksu hakeutuu optikolle näöntutkimukseen. Yleisimmin aikuisnäkö korjaantuu lähilaseilla. Lähilasit voivat olla esimerkiksi lukulasit tai näyttöpäätetyöskentelyyn tarkoitetut näyttöpäätelasit.
  3. Monitehoihin liittyy myytti tottumisen hankaluudesta, ja aikanaan se saattoi ollakin vaikeaa. Nykyinen monitehotekniikka on kuitenkin niin kehittynyttä, että tottuminen on varsin mutkatonta. Jos tottuminen kuitenkin tuntuu vievän aikaa, kannattaa käväistä optikon juttusilla. Usein jo kehyksen istuvuuden säätäminen korjaa tilannetta, ja uudet moniteholasit alkavat tuntua omilta.

NÄIN TUNNISTAT IKÄNÄÖN OIREET

Ikänäkö

Lähinäön heikkeneminen johtuu siitä, että silmän linssi alkaa vähitellen menettää joustavuuttaan. Silmät rasittuvat koska silmän lihakset yrittävät kompensoida linssin joustavuuden heikentymistä. Lähinäön heikentymisen tunnistat seuraavista oireista.

Silmäsi rasittuvat helpommin

Silmäsi rasittuvat
helpommin

Silmien rasittuminen voi tuntua päänsärkynä

Silmien rasittuminen voi tuntua päänsärkynä

Lähietäisyydelle näkeminen hankaloituu

Lähietäisyydelle näkeminen hankaloituu

Jos joku näistä oireista kuulostaa tutulta, kannattaa varata ehdottomasti aika optikon näöntutkimukseen.

Ikänäkö
Ikänäkö

KOSKA OLET VIIMEKSI OLLUT NÄÖNTUTKIMUKSESSA

Ikänäkö
Ikänäkö

Käytä 20 minuuttia elämästäsi fiksusti ja käy optikon näöntutkimuksessa. Elämänlaatusi voi parantua huomattavasti! Voit tulla käymään vaikka lounastunnilla. Instrumentariumin yli 200 kokenutta optikkoa ovat valmiina auttamaan sinua 140 myymälässä ympäri Suomen. Huom! Näöntutkimuksessa on fiksua käydä joka tapauksessa joka toinen vuosi.

Varaa vaikka heti aika Instrun
verkkoajanvarauksen avulla.

Ikänäkö

LUKULASIT, NÄYTTÖPÄÄTELASIT VAI MONITEHOLASIT?

koriste

Silmäsi rasittuvat helpommin

Lukulasit

koriste

Jos tarvitse apua esimerkiksi lehden lukemiseen, ovat lukulasit sinulle hyvä vaihtoehto. Lukulaseilla katsotaan usein hieman alaviistoon, joten optikko taivuttaa kehyksesi sopimaan juuri sinun kasvojesi muodolle parhaiten.

Näyttöpäätelasit

Näyttöpäätelasit

koriste

Näyttöpäätelasit eroavat hieman lukulaseista siinä, että niissä lasit tarkentavat lähialueen lisäksi tietokoneruudun etäisyydelle. Jos työssäsi käytät paljon tietokonetta, ovat näyttöpäätelasit sinulle oikea valinta

Monitehot

Moniteholasit

koriste

Laadukkailla moniteholinsseillä näet portaattomasti ja tarkasti sekä lähelle että kauas, eikä niissä ole erikseen alueita kauko- ja lähikatseluun.

Ikänäkö

Tiedä ensimmäisenä kehystrendeistä, näkemiseen liittyvistä asioista ja eduista.

Instrumentarium ilmainen uutiskirje julkaistaan 4 kertaa vuodessa
ja voit peruuttaa sen milloin vain.