SSAB – Yhteistyö Instrun optikkojen kanssa on vaikuttanut työviihtyvyyteen ja vähentänyt tapaturmia

SSAB Raahe

SSAB on pitkälle erikoistunut, maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö, jonka vuosittainen terästuotantokapasiteetti on noin 8,8 miljoonaa tonnia. SSAB:n Raahen tehtaalla on suojalasipakko kaikissa tuotanto ja korjaamotiloissa. Myös näyttöpäätelasien hankinta on työntekijöille mahdollista. Miten käytännön yhteistyö sujuu Instrumentariumin kanssa?

 

Raskaat työt ja toimintaympäristö - vaativat työturvallisuuskriteerit

SSAB:n tehdas Raahessa valmistaa ns. standardi-, premium- ja erikoisteräksiä. Tehtaalla on koksaamo, kaksi masuunia, terässulatto, voimalaitos sekä kuumavalssaamo.  Alueella on myös raaka-aineiden ja materiaalien käsittelytoiminnot sekä rahtisatama.

Tehtaan vahvuuksia ovat kustannustehokkuus, joustavuus ja toimitustäsmällisyys. Raskaan teollisuuden toimintaympäristössä SSAB:n Raahen tehdas on kiinnittänyt erityistä huomiota työturvallisuuteen ja
samalla myös työviihtyvyyteen.

Suojalasit ovat ”must”. Miten suojalasien hankinta käytännössä toimii?

”Raahen tehtaalla on suojalasipakko kaikissa tuotanto- ja korjaamotiloissa. Mikäli henkilö on työssä, jossa on silmätapaturmavaara, hänelle hankitaan suojalasikriteerit täyttävät suojalasit. Suojalasit ovat omien silmälasien vahvuisia ja varustettu vastaavilla linssityypeillä”, kertoo Raahen tehtaan Health and Safety Manager Arto Nikula.

Työstä aiheutuvia vaaroja arvioitaessa on huomioitava, että optisten suojalasien suojausluokka on F. 

”Suojalasien hankintaluvan antaa tehtaalla työsuojelupäällikkö. Työntekijä tai työntekijän esimies ilmoittaa suojalasien uushankinnasta tai suojalasien uusintatarpeesta työsuojelupäällikölle. Samalla toimitetaan tarvittavat tiedot sekä kopio optikkokortista, jolla todetaan, että siviililasit ovat ajan tasalla”, valottaa Nikula suojalasien hankinnan käytännön prosessia.


SSAB

SSAB Raahe

  • Toiminta alkoi vuonna 1964
  • Tuotannossa vakituisesti 
2 400 henkilöä
  • Päätuotteina kuumavalssatut levyt ja kelatuotteet
  • Tehdasalueen koko on 500 ha
  • Tehtaalla käy vuosittain 
25 000 rekkaa ja 500 laivaa

ssab.fi/raahe


Entä näyttöpäätelasit?

Nikulan mukaan myös päätelasien hankinta on mahdollista, jos tehtävän kuva sen vaatii.

”Ennen näyttöpäätelasien hankintaa työterveysfysioterapeutti tekee ergonomiaselvityksen henkilön työpisteestä. Tämän selvityksen jälkeen työsuojelupäällikkö antaa luvan hankintaan lausunnon perusteella.”

Miten SSAB:n ja Instrumentariumin yhteistyö sujuu?

”Yhteistyö Instrun kanssa toimii todella hyvin. Päivittäinen yhteistyö optikoiden kanssa ja palaverit ovat kehittäneet toimintaa. Samalla myös kehysmallien laajentuminen ja suojaus on parantunut”, iloitsee Nikula.

”Yhteistyömme on vaikuttanut myös työviihtyvyyteen ja tapaturmien vähenemiseen, kun kehysmalleja on saatavilla eri kasvotyypeille. Myös erilaiset kampanjat ovat saaneet hyvän palautteen henkilöstöltä. Esimerkiksi näköseulapäiviä tulemme jatkamaan yhteistyössä. Olen hyvin tyytyväinen yhteistyöhömme”, summaa Nikula yhteistyön tuloksia.

Kiinnostaako yritystäsi yhteistyö työnäköasioissa Instrun kanssa?

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää, miten Instumentarium voisi auttaa yritystänne työnäköasioissa? Ota yhteyttä yhteyshenkilöömme tai lähetä yhteyspyyntölomake. Se voi olla alku entistä paremmalle työhyvinvoinnille ja turvallisemmalle matkalle.

Yhteydenottopyyntö

Lue lisää työnäkemisen hyvistä referensseistä

Niemi Palvelut – Mitä ammattiautoilija hyötyy laajemmasta toiminnallisen näön tutkimuksesta?
Stora Enso – Tehdastyössä pitää nähdä lähelle ja kauas
Pohjola Vakuutus – Yhteistyössä pystymme tuottamaan parempaa asiakastyytyväisyyttä
OP:n keskusyhteisö – Tavoitteena helpottaa työnäkemistä ja silmien kuormitusta