Tietoa koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksesta Instrumentarium-ketjun toimintaan

Päivitetty 27.3.2020

Asiakkaidemme sekä työntekijöidemme turvallisuus ja terveys ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Ymmärrämme, että tämänhetkinen tilanne voi herättää kysymyksiä ja huolta. Seuraamme jatkuvasti Suomen hallituksen ohjeistuksia koronaviruksen (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi ja huomioimme uudet linjaukset toiminnassamme varmistaaksemme, että voit mahdollisimman turvallisin mielin asioida myymälöissämme sekä verkossa. Alta löydät tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta ketjumme toimintaan sekä muuta asiakkaillemme hyödyllistä tietoa tilanteeseen liittyen.

Kiitos ymmärryksestäsi ja yhteistyöstä! Pahoittelemme asiakkaille tästä poikkeuksellisesta tilanteesta aiheutuvaa vaivaa ja harmia. 

 

Miten palvelemme 

Myymälät

Myymälämme ovat avoinna. Ajantasaiset aukioloajat löytyvät osoitteesta www.instru.fi/myymalat

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee osoitteessa asiakaspalvelu@instru.fi. Voit muokata jo varattuja aikoja ja tehdä uusia varauksia osoitteessa instru.fi tai asiakaspalvelussamme puh. 09 42 417 000.

 

Verkkokauppa

Verkkokauppamme palvelee normaalisti. Verkkokaupastamme on saatavilla piilolinssejä, valikoima aurinkolaseja ilman voimakkuuksia sekä oheistuotteita.

Mitä sinun on hyvä asiakkaana huomioida

Miten Instrumentarium-ketjussa on varmistettu turvallinen asiointi?

Asiakkaidemme ja henkilöstömme terveys ja turvallisuus ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Seuraamme viranomaisten ohjeita ja mukautamme toimintaamme niiden mukaan, jotta voisit asioida myymälöissämme mahdollisimman turvallisin mielin. Kiinnitämme lisäksi erityistä huomiota hygieniaan sekä muun muassa pintojen ja tuotteiden puhdistukseen. Toistaiseksi emme myöskään kättele myymälöissä asiakkaitamme yhteisen edun vuoksi.

 

Miten koronavirustilanne vaikuttaa näöntutkimukseen?

Olemme keskeyttäneet laajennetut näöntutkimukset myymälöissämme asiakkaidemme ja työntekijöidemme edun vuoksi. Emme myöskään tee piilolinssisovituksia tällä hetkellä. Tarjoamme edelleen normaaleja näöntarkastuksia sekä silmänpohjakuvauksia.

 

Voinko saada ostamani tuotteet kotiin?

Tämänhetkisestä poikkeustilanteesta johtuen olemme muuttaneet tilausprosessiamme. Tuotteiden hinta maksetaan heti tilauksen yhteydessä kokonaisuudessaan. Toimitamme tilaamasi silmä- ja aurinkolasit sinulle lähimpään Postin noutopisteeseen veloituksetta (koskee 24.3. jälkeen tehtyjä tilauksia). Tilaamasi piilolinssit saat postitse Suomessa olevaan osoitteeseen. Voit tulla myöhemmin milloin tahansa säätämään silmä- tai aurinkolasisi liikkeeseemme maksutta. Kuitti valmiista tuotteista postitetaan sinulle joko sähköpostitse tai kirjepostina toiveesi mukaan.

 

Jos en näe kunnolla noutopisteestä noutamillani laseilla, kuinka toimin?

Linsseissämme on 100 % tyytyväisyystakuu. Olemme pidentäneet linssien tyytyväisyystakuuta koronavirustilanteen vuoksi. Takuu on nyt voimassa aina 31.8.2020 asti 1.3.2020 jälkeen tilatuissa silmä- ja aurinkolaseissa voimakkuuksilla.

 

Minulla on flunssainen olo, voinko asioida myymälässä?

Ethän asioi myymälässä sairaana. Mikäli sinulla on sairausoireita, kuten nuhaa, kurkkukipua, yskää tai kuumetta, pyydämme sinua ystävällisesti siirtämään myymäläasiointiasi ja tulemaan myymälään vasta, kun tunnet olosi täysin terveeksi. Jos olet ollut ulkomailla viimeisimpien 14 päivän aikana tai olet ollut läheisissä tekemisissä koronavirukselle altistuneen tai virukseen sairastuneen kanssa, pyydämme sinua tulemaan myymälään aikaisintaan 14 vuorokauden varoajan jälkeen ja vain, jos sinulla ei ole sairausoireita.

 

Kuulun riskiryhmään, onko myymälässä asiointi turvallista?

Haluamme suojella riskiryhmiä Suomen hallituksen ohjeiden mukaisesti. Pyydämme riskiryhmään kuuluvia asioimaan myymälässä koronavirustilanteen rauhoituttua.

 

Onko piilolinssien käyttö turvallista koronavirustilanteen aikana?

Piilolinssien käyttö korona (Covid-19) pandemian aikana huolestuttaa monia. Tällä hetkellä piilolinssien ohjeiden mukaisella käytöllä ei ole havaittu suurentunutta riskiä sairastua tai levittää koronatartuntaa. Piilolinssien käyttö oireettomana on edelleen turvallista. Jos koet minkäänlaisia sairastumisen merkkejä, piilolinssien käyttö kannattaa lopettaa, kuten normaalitilanteissakin. Mikäli käytät uudelleenkäytettäviä piilolinssejä (kovia, pehmeitä, kuukausi- viikko-, tai jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä) älä käytä enää samaa paria, jonka otit käyttöösi ennen sairastumista. Pandemian sekä normaalitilanteessakin kertakäyttöiset piilolinssit ovat turvallisin vaihtoehto. Muista noudattaa aina optikkosi tai silmälääkärisi ohjeita piilolinssien käytön suhteen. Piilolinssien valmistusolosuhteet ovat steriilit kaikissa työvaiheissa, joten piilolinssien välityksellä ei ole mahdollista sairastua. Mikäli sinua askarruttaa oma tilanteesi, ole yhteydessä meihin