Stora Enso – Tehdastyössä pitää nähdä lähelle ja kauas

Stora Enso

Stora Enson Veitsiluodon tehdas on yksi Suomen ja samalla koko Euroopan suurimmista paperitehtaista, ja noin 900 ihmisen päivittäinen työpaikka. Stora Enson väkeä tehtaalla on noin 600. Henkilöstön keski-ikä on lähellä 50 vuotta, joten silmien suojaamisen lisäksi moni veitsiluotolainen tarvitsee laseja myös nähdäkseen. Miten Stora Enso on järjestänyt työnäkemisen haasteet ja työntekijöiden tarpeet?

Suojalasien hankinnassa on otettava monta tekijää huomioon

Kemissä sijaitseva Veitsiluodon tehdas on integroitu tuotantolaitos, jossa tuotetaan paperia, sellua ja sahatavaraa. Veitsiluodon tehdas on maailman pohjoisin paperitehdas ja yksi Euroopan suurimmista paperi- ja kartonkitehtaista.

“Tehdastyössä pitää pystyä näkemään sekä lähelle että kauas. Kaikissa tuotantotiloissamme on silmien suojaamisvelvollisuus, joten suuri osa suojalaseista hankitaan vahvuuksilla”, kertoo tehtaan työturvallisuuspäällikkö Camilla Ahlblad.

Suojalasit vaihteleviin ja vaativiin olosuhteisiin

Tehdastyössä myös olosuhteet vaihtelevat kylmästä lämpimään. Suojalasien eri käyttötarkoituksille ja laadulle asetetaan monia vaatimuksia.

”Olosuhteet tehtaalla myös vaihtelevat talven pakkasista tehtaan lämpöön - plusasteita saattaa olla paikoin yli 30. Lisäksi lasien täytyy kestää hyvin myös kolhuja. Suojalasien hankkimisessa on siis otettava monta eri tekijää huomioon”, sanoo Camilla.

Suojalasien hankinta on tehty mahdollisimman helpoksi

Työssä vaadittavien lasien hankinta työnantajan laskuun on tehty työntekijöille mahdollisimman yksinkertaiseksi: esimies tekee tehtaan toiminnanohjausjärjestelmään hankintaehdotuksen ja ohjaa työntekijän optikkoliikkeeseen.

Instrumentariumin työntekijät on perehdytetty tehtaan toimintamalliin ja tunnistamaan eri tehtävissä työskentelevien silmänsuojaukseen liittyvät vaatimukset.

“Lasien hankkijan ei tarvitse osata sanoa juuri muuta, kuin millä osastolla ja missä tehtävissä hän työskentelee”, Camilla kiteyttää.


Stora Enso

Stora Enso Veitsiluoto

  • Perustettu 1922
  • Henkilöstömäärä 600, kaikkiaan 900
  • Tuotteet: päällystetty paperi, puuvapaa päällystämätön paperi, sellu ja sahatavara
  • Vuotuinen kapasiteetti: 850 000 tonnia paperia, 380 000 tonnia sellua ja 200 000 m3 sahatavaraa

www.storaenso.com


Sopivat suojalasit, jotka täyttävät työturvallisuuden vaatimukset

Vaativien ja vaihtelevien olosuhteiden lisäksi on tärkeää, että työntekijä saa itselleen sopivat ja hyvin istuvat suojalasit.

”Systeemi toimii ongelmattomasti. Jokainen lasien tarvitsija saa itselleen ja tehtäviinsä sopivat silmälasit, jotka täyttävät myös työturvallisuuden vaatimukset”, kiittelee Camilla.

Kiinnostaako yritystäsi yhteistyö työnäköasioissa Instrun kanssa?

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää, miten Instumentarium voisi auttaa yritystänne työnäköasioissa? Ota yhteyttä yhteyshenkilöihimme tai lähetä yhteyspyyntölomake. Se voi olla alku entistä paremmalle työhyvinvoinnille ja turvallisemmalle matkalle.

Yhteydenottopyyntö

Lue lisää työnäkemisen hyvistä referensseistä

Niemi Palvelut – Mitä ammattiautoilija hyötyy laajemmasta toiminnallisen näön tutkimuksesta?
SSAB - Yhteistyö Instrun optikkojen kanssa on vaikuttanut työviihtyvyyteen ja vähentänyt tapaturmia
Pohjola Vakuutus – Yhteistyössä pystymme tuottamaan parempaa asiakastyytyväisyyttä
OP:n keskusyhteisö – Tavoitteena helpottaa työnäkemistä ja silmien kuormitusta