KUIVAT SILMÄT
- MIKÄ AVUKSI?

Silmät punoittavat, kirvelevät ja väsyvät, ja tuntuu kuin niissä olisi roskia tai hiekkaa.
Kuulostaako tutulta? Saatat kärsiä kuivista silmistä eli kuivasilmäisyydestä.

 

Miksi silmät kuivuvat?

Kuluvatko päiväsi digiruutujen ääressä, ilmastoidussa ja kuivassa huoneilmassa? Muistatko juoda tarpeeksi vettä? Nämä ovat yleisimpiä syitä silmien satunnaiselle kuivumiselle. Pitkäkestoisempien oireiden takana saattaa olla jokin muu sairaus, lääkeaine tai hormonaalinen muutos, joka häiritsee silmän normaalia toimintaa.  

Kuivan silmän oireet

Kuivat silmät saattavat punoittaa, kirvellä ja tuntuvat väsyneiltä. Yleisiä kuivan silmän oireita ovat myös kutina, valonarkuus, näöntarkkuuden vaihtelu sekä silmien vuotaminen ja vetistäminen. Kaikilla kuivat silmät eivät oireile samalla tavalla ja siksi oireita voi olla hankala itse yhdistää silmien kuivuuteen. Hoitamattomana kuivan silmän oireet voivat pahimmillaan kroonistua ja aiheuttaa vaurioita silmän pinnalle. Tunnistamalla oireet ajoissa, hoidat kuivan silmän oireet helposti. 

Hoida kuivan silmän oireet ajoissa

Satunnaisia kuivan silmän oireita voi helpottaa helpoilla kotikonsteilla tai erilaisilla kostutustuotteilla. Jos kuivan silmän oireet pitkittyvät, on hyvä selvittää tarkemmin mistä kuivasilmäisyys johtuu. Lue vinkit kotikonsteihin ja katso milloin oireista on syytä huolestua. 

Apua kuiville silmille löytyy Kuivasilmäklinikaltamme

Kuivasilmäklinikoillamme optikkomme ovat erikoistuneet kuivien silmien hoitoon ja tutkimiseen. Selvitämme vastaanotolla syyt silmien kuivuuteen ja laadimme jokaiselle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Jos silmäsi tuntuvat kuivilta, eikä kotikonsteista ole apua, varaa aika Kuivasilmäklinikallemme niin selvitetään yhdessä miten voimme olla avuksi. 

Aiheeseen liittyy

Someoptikko

Voiko kuivasilmäinen käyttää piilolinssejä? 

Näkemisen asiantuntijan vinkki nro 64

Juhani 56 v "Miks mun silmät vuotaa lähes koko ajan? Voiko tälle tehdä jotain?"

Someoptikko

5 faktaa optikon ja silmälääkärin yhteistyöstä

Varaa aika

Voit tehdä varauksen myös soittamalla

09 4241 7000

ma–pe 9–20, la 9–17, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu