Miksi piilolinssit ovat hyvä juttu kesällä?

 Miksi piilolinssit ovat hyvä juttu kesällä?

Kesä täyttyy nopeasti erilaisista menoista, kuten festareista, mökkiviikonlopuista, ulkoilusta, urheilusta, lomamatkoista ja kesäjuhlista. Mukaan mahtuu aina myös muutama yllätysmeno. Silmälasien käyttäjä saakin piilolinsseistä turvaa kesän kaikkiin rientoihin.

Vapautta kesästä nauttimiseen

Piilolinssit ovat käytännölliset lähes kaikissa kesämenoissa. Instrumentariumin optikko Arto Karhusen mukaan erityisesti kertakäyttöiset piilolinssit tarjoavat vapautta käyttäjälleen.

— Festareille tai mökille kannattaa ottaa mukaan kertakäyttöiset piilolinssit. Tällöin ei ole huolta silmälasien rikkoutumisesta tai lasien likaantumisesta. Kertakäyttöiset piilolinssit hävitetään käytön jälkeen, eikä käyttäjän tarvitse huolehtia linssien säilytyksestä ja puhdistuksesta.

 

Urheillessa tai ulkoillessa ei puolestaan ole vaaraa valumisesta tai huurtumisesta. Piilolinssit mahdollistavat laajan ja kirkkaan näkökentän niin auringonpaisteessa kuin sadesäässäkin. Myös lomamatkoille Karhunen kehottaa ottamaan muutaman parin kertakäyttölinssejä mukaan.

— Matkalaukkuun on kätevä pakata muutama pari mukaan. Kertakäyttöiset piilolinssit kulkevat omissa pakkauksissaan, eikä erillistä piilolinssinestettä tarvitse kuljettaa mukana. Kertakäyttöiset linssit kulkevat helposti mukana myös käsimatkatavaroissa, Karhunen summaa.

 iWear Harmony

Vaihtelua tyylin ja tilanteen mukaan

Suomen kesä on lyhyt, ja moni haluaakin nauttia joka hetkestä auringossa. Silmät kannattaa kuitenkin suojata suoralta auringonvalolta. Piilolinssien kanssa voi huoletta käyttää minkä tahansa kokoisia ja muotoisia aurinkolaseja. Kaikista isoimpiin ja kaarevimpiin malleihin ei välttämättä saa hiottua linssejä omilla voimakkuuksilla. Piilolinssit mahdollistavat siis villeimmätkin aurinkolasikokeilut ja mahdollistavat oman tyylin.

— Kesällä silmälasien käyttäjä joutuu kantamaan mukanaan sekä silmä- että aurinkolaseja ja vaihtelemaan niitä sään ja ympäristön mukaan. Moni tietääkin sen ärsyttävän tunteen, kun toinen lasipari on jäänyt kotiin. Piilolinsseillä näkee hyvin tilanteesta riippumatta, Karhunen kertoo.

Mitkä piilolinssit sopivat minulle?

Piilolinssejä on nykyään moniin eri tarpeisiin ja ne ovat mukavia käyttää. Erityisesti uudemmat silikonihydrogeelistä valmistetut linssit ovat turvalliset, kosteuttavat ja hengittävät.

 iWear Vivid

— Kertakäyttölinssit ovat helpoimmat ja huolettomimmat. Säännöllisesti piilolinssejä käyttäville sopivat puolestaan parhaiten jatkuvakäyttöiset linssit, joita voi käyttöajan pitää vaikka yötä päivää. Piilolinsseistä löytyy myös hajataittoa korjaavia sekä monitehovaihtoehtoja.

Piilolinssien kanssa pääsee parhaiten alkuun käymällä optikolla piilolinssinäöntarkastuksessa, jossa katsotaan tarpeisiin sopivat piilolinssit ja opetellaan niiden käyttö ja huolto.

— Mukaan annetaan aina myös harjoituslinssit, joilla käyttöä voi opetella rauhassa kotona, Karhunen summaa.

 

 

Tutustu piilolinsseihin

 

Tervetuloa ostoksille

09-4241 7000 Verkkoajanvaraus

Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

 

Tänä päivänä Instrumentarium-myymälöitä on Suomessa 151 ja Virossa 20. Asiakkaitamme palvelee yli 200 asiantuntevaa optikkoa ja jokaisessa myymälässämme on myös silmälääkärin vastaanotto sekä koulutettujen kehysasiantuntijoiden palvelu. Panostamme vahvasti myös optikkojen ja optisten myyjien kehysasiantuntijuuteen muun optisen tietämyksen lisäksi.