Syksyn uutuusmalleissa yhdistyy käytännöllisyys ja tyylikkyys

Syksyn uudet kehysmallit innostavat laittamaan näönhuollon keskiöön. Tyylikkäät uutuudet tuovat kasvoille makusi mukaan särmää tai pehmeyttä – ja jokaiselle löytyy oma täydellinen istuvuus.

Aikuista eleganssia

Tuntuuko sinusta koskaan siltä, että silmälasit hallitsevat kasvojasi liikaa? Näyttääkö vahva sävy turhan tummalta ihoasi tai hiuksiasi vasten? Kaipaisitko kasvoillesi särmän sijaan keveyttä ja valoa?

Kehysmuotoilijat ovat luoneet tämän syksyn trendikartalle kehysmallin, josta voi hyvin tulla pitkäaikainen luottovalinta. Kehysten materiaali on laatusamppanjan värinen läpikuultava muovi, ja muoto yksinkertainen. Yläreuna on suora, ja alareuna pehmeästi kaartuva, mikä tekee mallista miellyttävällä tavalla vähäeleisen.

Sävy puolestaan sopii erinomaisesti varsinkin aikuiseen tyyliin. Aiempien kausien läpikuultavat kirkkaat tai vaaleanpunaiset muovikehykset ovat vedonneet erityisesti edelläkävijöihin, mutta hennosti kullansävyisessä kehyksessä on ajattoman klassikon ainesta. Se on kehysmaailman vastine muotiväen luottoväriksi nousseelle beigelle. Nämä uutuuskehykset sopivat siis loistavasti tyylistään varmalle pukeutujalle.

Jos innostut trendistä, sovita vaikkapa Mulberryn tai Sandron kehysmalleja – ja kokeile myös Polaroidin muovia ja metallia yhdistävää kehystä, jossa on helposti säädettävät nenätyynyt. Jos olet epävarma siitä, sopiiko lämmin sävy sinulle, tutustu Instrun värioppaaseen tai kysy neuvoa kehysasiantuntijalta!

Sampanja

Klassikoiden uudet muodot

Haluatko hyvin istuvat lasit, jotka myös näyttävät todella hyvältä? Pidätkö klassisesta, harkitusta tyylistä – mutta arvostat myös trendikästä muotokieltä? Haluaisitko uudet kehykset, jotka olisivat yhtä aikaa sekä ajattomat että ajankohtaiset?

Syksyn uutuusmallit ovat saaneet innoituksensa kehysmuodin klassikoista, mutta tuoneet perinteisiin malleihin oivaltavia yksityiskohtia. Kehyssuunnittelijat ovat päivittäneet sekä pyöreän kehyksen, kulmikkaan kehysmallin, kissalasit että 1990-luvun ovaalin suosikkimallin. Näin jokaiselle kasvojenmuodolle löytyy sopiva päivitetty klassikko syksyn trendivalikoimasta.

Uutuuslasien kauniit yksityiskohdat tekevät silmälaseista korumaisen asusteen. Ergonomiasta ei kuitenkaan tingitä: kaikissa malleissa on mukavuutta lisäävät nenätyynyt, jotka varmistavat, että kehys on täsmälleen oikealla paikalla. Nyt tarvitsee vain valita oma suosikkityyli!

Nina Riccin pyöreään metallikehykseen on lisätty tehostereunus, ja Mulberryn kissamaiseen malliin siro koristeleikkaus linssin ja kehyksen väliin. Voguen ovaalinmuotoista 1990-luvun klassikkokehystä on puolestaan päivitetty ulkoreunan koristepaneelilla ja Longchampin kulmikkaassa kehyksessä on kontrastia luova tehoste. Ajatonta ja ajankohtaista yhtä aikaa.

klassikot

Kulmat kuntoon

Oletko kyllästynyt pelaamaan kehystyylissäsi varman päälle? Kaipaatko kehyksiä, jotka tekevät hyvää silmillesi ja korostavat persoonallisuuttasi? Voisiko kehyksissä olla vähän enemmän kulmia?

Nelikulmaiset kehykset ovat syksyn jännittävin kehystrendi. Kehyssuunnittelijat ovat hakeneet innoitusta 1970- ja 1980-lukujen taitteesta, jolloin tyylissä ajateltiin isosti. Vuonna 2019 se tuntuu raikkaalta. Kulmikas muoto haastaa tutut pyöreälinjaiset klassikkomallit, ja muistuttaa, että tyylillä voi myös vähän leikitellä. Se on omaperäisten edelläkävijöiden tyyli. Samat kulmikkaat vaikutteet näkyvät myös pukeutumisessa, sillä syysmuodin takkisilueteissa on leveä, jopa ylileveä olkalinja.

Mistään hassuttelulaseista ei kuitenkaan ole kysymys: materiaalit ovat tyylikkäästi metallia tai kilpikonnakuosia, joita kumpaakin voi käyttää pitkään kyllästymättä. Jos siis kaipaat kasvoillesi vähän lisää sitä jotakin, ota sovitukseen vaikkapa Guccin, Tommy Hilfigerin tai Fendin uutuuskehykset. Aivan uudenlaista kehysmallia kannattaa testata pari kertaa, sillä tottuminen vie aikaa – ja siinä oppia voi ottaa vaikkapa silmälasityylin taiturilta, designer Enni Koistiselta 

kulmat