Syksyn 2018 kehystrendit

Syksyn 2018 kehyksissä trendikkäimmät värit ovat punainen ja metallin eri sävyt. Suomalaisten ikisuosikki ruskea on nyt oikeasti ajankohtainen!

Ruskean eri sävyt

Tänä syksynä yksi värisävy on ylitse muiden: ruskea on kauden it-väri. Herkullinen ruskea on tänä syksynä ajankohtainen kaikissa sävyissään. Se näkyy kauden trendikartalla syvänä kahvinruskeana ja lämpimänä konjakinsävynä esimerkiksi Guccin mallistossa. Vaalean kermatoffeen sävyiset kehykset löytyvät puolestaan esimerkiksi Burberryn mallistosta.

Gucci CarreraBurberry
Siro värillinen metalli

Kullan ja hopean sävyistä metallia on nähty kehyksissä jo pidemmän aikaa, mutta nyt näiden klassikkojen jalansijaa on ottanut myös värillinen metalli joko himmeä­kiiltoisena tai mattapintaisena. Michael Korsin karkkipinkissä pilottikehyksessä yhdistyy naisellinen väri perinteisesti maskuliiniseksi miellettyyn kehysmalliin. Guccin burgundinpunainen metallikehys tuo puolestaan raikkaan tuulahduksen 90-luvulta.

Gucci Michael KorsKalevala
Metsän vihreä

Kevään vihreä tummuu syksyksi ja saa uusia sävyvivahteita. Tämä kehyksissä aiempina vuosina harvinaisempi väri on ottanut vuonna 2018 kunnolla jalansijaan niin klassikkomalleissa kuin trendikkäim­missäkin kehysmalleissa. Kalevalan uutuuskehyksessä vihreä väri leikittelee kultaisilla yksityiskohdilla. Ralph Laurenin kehyksissä puolestaan vihreä metalli on saanut himmeän mattapinnan.

Dior KalevalaPolo Ralph Lauren
1990- ja 1970-luku

1990- ja 1970-lukujen voittokulku jatkuu myös syyssesongilla. Nyt eri bränditalot ovat ottaneet vieläkin rohkeammin vaikut­teita näistä vuosikymmenistä. Voguen malliston matalat kissamaiset lasit ovat kuin suoraan 90-luvulta ja Guccin norsun­luunvärisen pilottikehyksen voisi sijoittaa suoraan 70-luvulle sijoittuvaan poliisisarjaan.

Vogue GucciVogue
Metallin ja muovin ennakkoluuloton yhdistäminen

Perinteisesti muovia ja metallia on yhdis­tetty kehyksissä niin, että kehyksen etuosa on muovia ja aisat metallia. Tänä sesonkina muovin ja metallin leikki käy kekseliääm­mäksi ja eri brändit ovat yhdistelleet materiaaleja entistä ennakkoluulotto­mammin. Esimerkiksi Pradan virta­viivaisessa kehyksessä aisojen metalli taipuu reunustamaan myös kehysten etuosaa. Puolestaan Stella McCartneyn kultaisessa metallikehyksessä kehyksen etuosaa koristaa mustat muoviosat.

Prada Saint LaurentStella McCartney

Tiedä ensimmäisenä kehystrendeistä, näkemiseen liittyvistä asioista ja eduista.

Instrumentarium ilmainen uutiskirje julkaistaan 4 kertaa vuodessa
ja voit peruuttaa sen milloin vain.