Silmälasitrendit 2019

Trendikkäimmät kehykset juuri nyt – nämä lasit nähdään edelläkävijöiden yllä!

Vuoden 2019 kehystrendeissä kolme tyyliä on ylitse muiden.
Mikä näistä sopii parhaiten juuri sinulle?

1. Värikkäät wow-lasit

Viime vuosina kehyssuunnittelijat ovat tulkinneet kilvan uusiksi klassikkomalleja, mutta tänä keväänä perinteiset mallit saavat vihdoin antaa tilaa ennennäkemättömille uutuuksille. Kevään yllättävin, ja siksi myös inspiroivin, trendi on värikkäät metallikehykset, joiden muotoilu on saanut inspiraationsa wow-arkkitehtuurista. Se tarkoittaa yllättäviä muotoja ja ennakkoluulotonta värien käyttöä – joka kuitenkin sopii harmonisesti ympäristöönsä.

Värikkäät wow-lasit

Trendikehyksiin erikoistuneen Voguen kevätmallistosta voi bongata ohuenohuet punasävyiset, kahdeksankulmaiset kehykset, ja ylellisestä tuotteistaan tunnettu Fendi on puolestaan muotoillut sirot ja leikkisät perhoskehykset. Tommy Hilfiger ja Gucci ovat venyttäneet kehyksensä reilusti pyöreiksi, ja silanneet niiden metallipinnan punaisen ja petrolin sävyillä. Näiden lasien wow-kerroin on täydet 100.

Cat eye

2. Hurmaava cat eye

Ylöspäin kaartuvat kissamaiset aurinkolasit ovat elokuvatähtiglamourin klassikko – mutta miksi käyttää kaunista kissamallia vain kesähelteillä? Kevään uutuuskehykset tuovat cat eye -muodon silmälaseihin varsin pukevin seurauksin. Ohimoita kohti kaartuva kehys kohottaa kasvojen piirteitä ja saa kantajansa näyttämään virkeältä silloinkin, kun lomapäivistä voi vasta haaveilla. Ensi kokeilulla kehys voi tuntua hieman fiftarihenkiseltä, mutta tälle vuoteen 2019 muokatulle klassikkomallille kannattaa antaa mahdollisuus myös toisella sovituskerralla. Saatat löytää sisäisen kissanaisesi!

Versacen nudesävyiset kehykset tulkitsevat cat eye -trendiä hienovaraisesti. Dior on puolestaan koristellut kissakehyksensä ajattomalla kilpikonnakuosilla.

3. Huipputyylikäs hengetön

Yhdeksänkymmentäluvulla ne olivat insinöörilasit: kulmikkaat ja muovisangoilla terästetyt. Nyt niin sanottuja hengettömiä eli kehyksettömiä silmälaseja käyttävät tyylin edelläkävijät. Yhdeksänkymmentäluvulta tuttua on näkyviin jätetty linssin reuna – muutoin kaikki onkin mietitty kehystyylissä uusiksi. Vuoden 2019 hengettömissä linssit ovat kookkaat, ja kehyssuunnittelijat leikittelevät kiiltävän linssimateriaalin ja metallisten yksityiskohtien kontrasteilla varsin hienostuneesti. Lopputulos on yhtä aikaa uudennäköinen ja yllättävän ajaton.

Hengetön

Diorin kookkaat linssit on hiottu hieman kulmikkaiksi, ja ne on koristeltu kultaisin yksityiskohdin. Armani yhdistää pyöreisiin linsseihin antiikkisävytetyn metallin.

Lisää kauden upeita uutuuskehyksiä instru.fi. Tervetuloa kokeilemaan ja löytämään omat suosikkisi Instrumentariumin myymälöistä.

Aiheeseen liittyy

Trendwalk
Löydä kasvoillesi täydellinen tasapaino
Trendwalk
Televisiotähden hurmaavat lasivalinnat