Kuinka valitsen kasvojeni muodoille sopivat silmälasit

Kehysten valintaan vaikuttaa se, miltä ne näyttävät juuri sinun kasvoihisi. Oikean kehyksen etsintään pätee neljä kulmakiveä. Lue kuinka näiden kulmakivien avulla valitset kasvojesi muodoille sopivat silmälasit.

Katso kuinka valitset sopivat kehykset

Silmälasit lahjakortilla

Silmälasit ja aurinkolasit voidaan ostaa myös lahjakortilla. Lahjakortit haluamallasi summalla saatavilla kaikista myymälöistämme.

Silmälasit lahjakortilla

Voiko Instrumentariumista ostaa aurinko- ja silmälasit tax-free-ostoksena?

Meiltä voit ostaa aurinko- ja silmälasit tax-free -ostoksena. Tax-free myynnin edellytykset:

  • ostos on yli 40 EUR
  • asuinpaikkasi on pysyvästi EU:n tai Norjan ulkopuolella
  • tuotetta ei voi kuluttaa ostomaassa
  • myynnin yhteydessä täytetään tarvittavat asiakirjat

Katso lista tax-free -myymälöistämme

Instrumentarium myy silmälasit myymälässä

Instrumentarium ei myy silmälaseja verkossa. Asiantunteva optikkomme auttaa kaikissa näkemisen liittyvissä asioissa henkilökohtaisesti myymälässä ja varmistaa, että saat juuri sinulle sopivat silmälasit, aurinkolasit tai piilolinssit. Instrumentariumilla on yli 200 kokenutta optikkoa yli 130 myymälässä ympäri Suomea. Meillä silmälasien ostaminen alkaa aina optikon näöntarkastuksella. Instrumentarium onkin Suomen luotetuin optikkoliike.

Tutustu valikoimaamme

Tarvitsenko silmälaseilleni vakuutusta?

Instrumentariumin silmälasivakuutus antaa sinulle turvaa ja uudenlaista käyttömukavuutta yllättävien tapahtumien varalle. Vakuutus on voimassa kaksi vuotta voimakkuuksilla varustettujen silmä- ja/tai aurinkolasien ostopäivästä ja se korvaa kaikki laseille äkillisesti ja ulkoisesti sattuneet vahingot.

Silmälasivakuutus on Instrumentariumin kanta-asiakkailleen tarjoama erikoisetu, ja sen voi hankkia kätevästi silmälasien oston yhteydessä. Vakuutuksen hankkiminen jälkikäteen ei ole mahdollista.

Kysy lisää lähimmästä myymälästä
Lue lisää silmälasivakuutuksestamme

Silmälasit erämaksulla

Silmälasit erämaksulla? Kuuden kuukauden koroton ja kuluton maksuaika helpottaa ostostesi maksua. Luoton edut saat käyttöösi kätevästi Instrumentarium-myymälöissä ympäri Suomen.

Lue tarkempaa tietoa erämaksusta.

Pidä silmälaseistasi huolta

Varmistat lasiesi toimivuuden ja pidemmän käyttöiän pitämällä niistä hyvää huolta ja käsittelemällä niitä oikein. Pese silmälasit haalealla vedellä ja miedolla pesuaineliuoksella. Kuivaa linssit pehmeällä, nukkaamattomalla pyyhkeellä. Puhdistusliina on näppärä matkalla tai muulloin, kun vedellä puhdistaminen ei ole mahdollista.

Säilytä silmälasit kotelossa, joka suojaa niitä kolhuilta ja naarmuuntumiselta.

Silmälasien hoito-ohje

Nikkeliallergikon silmälasit

Monissa silmälasikehyksissä käytetään pienissä määrin nikkeliä, koska se lisää joustavuutta ja käsiteltävyyttä ja helpottaa siten silmälasikehysten taivuttamista muotoon. EU:n niin sanottu nikkelidirektiivi määrittää, kuinka paljon nikkeliä saa vapautua ihoa vasten olevista metalleista.

Nikkeliallergia on yleinen kosketusallergiaksi kutsutun ihottuman aiheuttaja, eikä siitä pääse koskaan eroon. Nikkeliallergikko reagoi nikkelikosketukseen nopeasti ja iholle nousee pieniä kutisevia näppylöitä. Ihottuma voi nousta muutaman tunnin tai vuorokauden sisällä. Ihottuma voi myöhemmin levitä sellaisellekin alueelle, joka ei ole ollut missään kosketuksessa metallin kanssa. Monet nikkeliallergikot saavatkin käsi-ihottuman.

Onneksi allergiasta kärsiville silmälasien käyttäjille on olemassa vaihtoehtoja. Optikkomme ja kehysasiantuntijamme osaavat auttaa myös nikkeliallergisen kehysvalinnassa. Nikkeliallergikolle turvallisimmat materiaalit silmälaseihin ovat muovi ja titaani. Valitusta materiaalista riippumatta on aina tärkeää, että kehys istuu anatomisesti hyvin. On myös huomattava, että vanhoista silmälasikehyksistä voi liueta iholle enemmän nikkeliä, sillä tuotteen mahdollinen suojapinnoite kuluu käytössä ja sisällä olevat mahdolliset enemmän nikkeliä sisältävät epämetallit pääsevät kosketukseen ihon kanssa.

Selaa titaanikehyksiä

Silmälasien korjaus

Korjaamme rikkoutuneita silmälaseja, jos niiden vaurio on korjattavissa. Voit tulla rikkoutuneiden silmälasiesi kanssa myymäläämme, jossa asiantuntijamme arvioi, voidaanko silmälasisi korjata.

Myymälässämme onnistuvat silmälasien normaalit huoltotoimenpiteet, kuten kehysten taivutus, aisanpäiden vaihto, nenätyynyjen vaihto ja ruuvien kiristys. Silmälaseja ei aina pystytä korjaamaan odottaessa, esimerkiksi rikkoutuneille kehyksille tehtävät juotokset (metalli-, titaani- tai cell-juotos) vievät enemmän aikaa ja ne tehdään kehyspajallamme.

Korjaus- ja huoltotoimenpiteistä veloitetaan korjaushinnaston mukainen maksu, joka on edullisempi Instrumentariumin kanta-asiakkaille.

SILMÄLASIKORJAUKSETHINTA
Nenätyynyt 15 € / pari
Ruuvit (veloituksetta Instrumentariumin silmälaseille) 5 €
Taivutus (veloituksetta Instrumentariumin silmälaseille) 10 €
Aisanpäät 10 € / pari
Metalli- ja Cell-juotokset 40 €
Titaanijuotos 60 €

Työmaksu 100€, kun vaihdetaan uudet linssit asiakkaan omiin kehyksiin. Hionta ja asennus asiakkaan vastuulla.

Millainen takuu silmälaseilla on?

1. Tyytyväisyystakuu

Mikäli näkemisessäsi tai uusissa silmälaseissasi on jotain, mikä sinua askarruttaa, olethan yhteydessä myymälään. Olet aina tervetullut käymään. Pienilläkin silmälasien säädöillä voi olla suuri merkitys näkemiseen ja lasien pitomukavuuteen. Haluamme että olet täysin tyytyväinen uusiin silmälaseihisi ja siksi annamme 1 kk tyytyväisyystakuun uusille linsseillesi.

2. Tuote- ja laatutakuu

Annamme tuotteillemme 2 vuoden materiaali- ja valmistusvirheitä koskevan takuun.

3. Elinikäinen silmälasien huolto

Huollamme Instrumentariumista ostetut silmälasisi maksutta. Maksuttomaan huoltoon kuuluu ruuvien kiristys ja sankojen taivutus. Normaalissa käytössä kuluneet osat eivät sisälly huoltoon.

Lue lisää asiakkuudestamme

Olemme kiitollisia palautteestasi

Voit antaa meille asiakaspalautetta verkossa.

Kun ostat silmälasit ja annat asiakastietojen yhteydessä sähköpostiosoitteen, saat noin viikon päästä silmälasien luovutuksesta sähköpostilla kutsun asiakastyytyväisyystutkimukseen. Sähköpostissa on salasana, jonka avulla voit vastata tutkimukseen verkossa.

Miten silmälaseja hoidetaan?

Silmälasit pestään haalealla vedellä ja miedolla pesuaineliuoksella, linssit kuivataan pehmeällä, nukkaamattomalla pyyhkeellä. Puhdistusliina on näppärä matkalla, tai kun vedellä puhdistaminen ei ole mahdollista.

Silmälasit säilytetään kotelossa, joka suojaa kolhuilta ja naarmuuntumiselta.

Toimistolasit – korvaako työnantaja työlasit?

Silmälasit näyttöpäätetyöskentelyyn

Toimisto-, näyttöpääte- tai muut työlasit voivat kuulua työnantajasi korvattaviksi laseiksi. Saatat tarvita toimistotyöskentelyssä lähilasit ja mitä alhaisemmaksi silmäsi (mykiön) mukautumiskyky on mennyt ikääntymisen myötä, sitä vaihtelevampi voi lähivoimakkuuden tarve olla eri etäisyyksille. Tarvitset työpisteeseen silloin silmälasit, joilla näet kaikki tarvittavat kohteet. Linsseiksi sopivat esimerkiksi toimistomonitehot tai ns. syväterävät. Optikkosi osaa ammattilaisena kertoa parhaan linssiratkaisun sinun näkösi ja työtilasi vaatimusten mukaan.

Instrumentarium tarjoaa asiantuntijuuttaan myös yrityksille.