Helppo keino välttyä näyttöjen aiheuttamilta haitoilta.

 

Sininen valo on itsessään luonnollinen ilmiö, mutta liiallisella altistumisella on haitallisia vaikutuksia. Silmämme altistuvat päivittäin yhä enenevissä määrin siniselle valolle. Sininen valo on lyhytaaltoista valoa, jota välittyy muun muassa älylaitteiden näytöiltä ja kirkkaista valonlähteistä.

 

Sinistä valoa on luonnollisesti auringonvalossa, loisteputkivaloissa, energiansäästölampuissa, halogeenivaloissa, ledivaloissa, sekä autojen xenon- ja ledivaloissa. Valaistuksen lisäksi altistumme siniselle valolle myös käyttämällä kaikenlaisia digitaalisia laitteita, mukaan lukien älypuhelimet, tabletit, LED/LCD-televisiot, sekä tietokonenäytöt.

 

Ovatko silmäsi kuivat, väsyneet ja sumeantuntuiset? Vaivaako päänsärky tai unettomuus?

 

Päivänvalossa sinistä valoa on paljon ja se auttaa meitä pysymään hereillä. Nukahtamista säätelee käpyrauhasen erittämä ”yöhormoni” melatoniini. Melatoniinin eritys elimistössä alkaa luonnollisesti auringon laskiessa n. klo.19-21 välisenä aikana. Usein juuri tuohon aikaan katsotaan paljon televisiota ja käytetään älylaitteita, jolloin melatoniinin eritys estyy niiden tuottaman sinisen valon vaikutuksesta. Nukahtaminen ja unensaanti hankaloituu, koska käpyrauhanen ei ala automaattisesti tuottamaan melatoniinia.

 

luonnonvalo

LUONNONVALO

keinovalo

KEINOVALO

älylaitteet

ÄLYLAITTEET

Autojen Xenon- ja ledivalojen sisältämä sininen valo vaikuttaa pupillireaktioihin. Ajaessasi pimeällä, vastaantulijoiden valot aiheuttavat häikäistymistä. Tutkimusten mukaan pupillikoon palautuminen häikäistymisen jälkeen voi kestää jopa 30 minuuttia. Tämä heikentää oleellisesti hämäränäköä autoillessa.

 

Liialliselta siniseltä valolta voi suojautua hankkimalla silmälasit Blue Blocker -pinnoitteella. Nyt uutuutena saapunut kestävä Blue Blocker -pinnoite on ainutlaatuinen innovaatio, joka estää sinisen valon ja UV-säteilyn pääsyn herkälle verkkokalvolle. Sinistä valoa heijastava Blue Blocker parantaa verkkokalvolle piirtyvän kuvan kontrastia ja auttaa sinua näkemään kirkkaammin ja terävämmin. Pinnoite on saatavilla yksilöllisiin ja erinomaisiin yksiteholinsseihin, sekä yksilöllisiin, erinomaisiin ja hyviin moniteholinsseihin.

 

Optikkomme auttavat sinua mielellään kaikissa silmälaseihin, kehyksiin ja linsseihin liittyvissä asioissa.

kontrasti

KONTRASTI, TERÄVYYS & KIRKKAUS

Hämäränäkö

PAREMPI HÄMÄRÄNÄKÖ

Katso silmälasit

Saatat olla altistunut liialle siniselle valolle, jos:

 

Teet työtä tietokoneella

Kärsit unettomuudesta

Olet ollut kaihileikkauksessa

Päätäsi särkee usein

Silmäsi punottavat

Autoilet paljon

Kärsit migreenistä

 

 

Aloita silmälasien osto varaamalla aika näöntarkastukseen

09-4241 7000

Verkkoajanvaraus

Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

Tiedä ensimmäisenä kehystrendeistä, näkemiseen liittyvistä asioista ja eduista.

Instrumentarium ilmainen uutiskirje julkaistaan 4 kertaa vuodessa
ja voit peruuttaa sen milloin vain.