Instrumentarium kävi Euroopan muotiviikoilla bongailemassa trendejä – tässä tulevat ennustukset vuodelle 2017

 

Instrumentarium kävi Euroopan mahtavimmassa muotitapahtumassa eli muotiviikoilla tutustumassa trendeihin. Muotiviikkomatkoilta julkaistiin yhdeksänosainen minisarja, jossa bloggaajat Kira Kosonen, Uino ja MouMou nuuskivat trendejä niiden alkulähteillä. Tässä tulevat Instrumentariumin trendiennustukset vuodelle 2017.

 

Kehykset kevenevät

Aurinko- ja silmälasit kevenevät ensi vuonna. Keveys näkyy metallisissa sangoissa ja hennoissa muodoissa.

Lasitrendien edelläkävijä Ray-Ban jatkaa suunnan näyttämistä. Viime vuosien isot aurinkolasitrendit ovat kulkeneet Ray-Ban-mallien nimellä. Klassikoiksi muodostuneet Wayfarer, Clubmaster, Aviator ja Round Metal -mallit saavat nyt rinnalleen Double Bridge -kehykset eli Ray-Banin aurinkolasit, joissa linssejä yhdistää tuplakaistale linssien välissä.

- Jo jonkin aikaa porskuttanut peililinssitrendi jatkaa suosiotaan. Tasainen etupinta kasvattaa erityisesti suosiotaan 2017 aurinkolasivalikoimassa, kertoo Instrumentariumin tuotepäällikkö Mirja Ortia.

Trendit vuodelle 2017
Trendit vuodelle 2017
Trendit vuodelle 2017

 

Epätäydelliset aurinkolasit

Epätäydellisyys on kiinnostava ja aivan uusi kehystrendi. Kehysmallissa, joka tunnetaan maailmalla nimellä ”suspension” tai ”incomplete”, on ikään kuin puuttuvia paloja, jotka on luotu esimerkiksi läpinäkyvillä materiaaleilla.

- Ensi vuoden uusi juttu tulee olemaan kehykset, joista tavallaan ”puuttuu pala”, tuotepäällikkö Ortia kertoo.

 

Uusi ekstravaganssi

90-luvulta tuttu ekstravagantti tyylittely tekee paluuta. Ensi vuonna tulemme näkemään runsaasti samettia ja metallinkiiltoa. Samettisia kenkiä saamme kuitenkin odottaa Suomen säässä kevääseen asti, mutta metallin kiiltoon törmätään todennäköisesti jo aiemmin.

Trendit vuodelle 2017
Trendit vuodelle 2017

 

Lahkeet jatkavat lepattamista

Pitkän pillifarkkukauden jälkeen ovat lahkeet alkaneet leventyä. 1990-luvulla ihastuttaneet ja vihastuttaneet trumpettilahkeet tekevät selkeästi tuloaan. Erikoiset lahjeratkaisut näkyvät trumpettilahkeiden lisäksi röyhelölahkeina ja kick flare -lahkeina eli nilkan yläpuolelta katkaistuina housuina.

Röyhelöt somistavat lahkeiden lisäksi puseroita, mekkoja ja hameita.

Trendit vuodelle 2017
Trendit vuodelle 2017

 

Vyöt tekevät paluun sekä sukat ja sandaalit ovat sallittuja

Vyöt ovat loistaneet poissaolollaan jo niin monta vuotta, että nyt ne alkavat tulla takaisin. Sääntöjä vöiden käyttöön ei erityisemmin ole. Tärkeintä on, että ne asetellaan vyötärölle – eikä takavuosien tapaan lantiolle.

Sukat ja sandaalit ovat vaikea yhdistelmä, mutta fashionistat ympäri maailmaa vannovat niiden nimeen. Tärkeintä on, että tyyli näyttää mietityltä ja viimeistellyltä.

Trendit vuodelle 2017
Trendit vuodelle 2017

Katso kaikki trendit Instrumentariumin videosarjasta!

Katso videot

Tervetuloa ostoksille

09-4241 7000 Verkkoajanvaraus

Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

 

Tänä päivänä Instrumentarium-myymälöitä on Suomessa 151 ja Virossa 20. Asiakkaitamme palvelee yli 200 asiantuntevaa optikkoa ja jokaisessa myymälässämme on myös silmälääkärin vastaanotto sekä koulutettujen kehysasiantuntijoiden palvelu. Panostamme vahvasti myös optikkojen ja optisten myyjien kehysasiantuntijuuteen muun optisen tietämyksen lisäksi.

 

Tilaa Instrumentariumin uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa kehystrendeistä,
näkemiseen liittyvistä asioista ja eduistamme