Kaikki on hyvin, kun mitään ei tunnu

Ajonopeus vaikuttaa näköön

 

Siite- ja katupöly ovat varma mutta ei-toivottu kevään merkki. Piilolinssien käyttäjälle ne saattavat aiheuttaa paljonkin riesaa. Piilolinssi saattaa hiertää silmää ja aiheuttaa kipua. Silmät voivat tuntua kuivilta sekä väsyneiltä ja verestää. Apuja on kuitenkin olemassa ja koostimme vinkit piilolinssien käyttöön kevätpölyaikana.

 

1. Oma tuntuma ratkaisee

Piilolinssin ei pidä tuntua käyttäjän silmässä miltään. Kolmen kohdan tuntumatesti auttaa käyttäjää arvioimaan tilanteen. Kaikki on kunnossa, kun piilolinssi näyttää hyvältä, ei tunnu miltään ja näkökyky on kirkas. Silloin piilolinssien käyttöä voi jatkaa entiseen tapaan kevätpölykaudesta huolimatta. Paras tilanteen arvioija on siis käyttäjä itse, sillä on hyvin yksilöllistä, miten silmät reagoivat siitepölyn ja piilolinssin yhdistelmään.

 

2. Kosteuta myös piilolinssit silmissä

Silmän kuivuminen on tavallisin harmi, jota eritoten aurinkoinen ja tuulinen sää aiheuttaa. Silmätipat kosteuttavat silmää nopeasti ja tehokkaasti silmän pintaa hoitaen. Monia tippoja voi tiputtaa myös piilolinssien päälle. Geelimäisillä silmätipoilla kosteutusvaikutus on pitkäaikainen ja nestemäisemmät tuovat helpotuksen sanan mukaisesti silmänräpäyksessä. Perinteisten tippojen lisäksi saatavana on kostutussuihkeita. Niiden käyttö on helppoa ja hygieenistä. Suihkeet eivät myöskään sotke silmämeikkiä. Tuoteseloste kertoo, sopiiko kosteutustuote piilolinssien kanssa käytettäväksi, ja Instrumentariumin optikot auttavat oikean kostutustuotteen löytämisessä mielellään.

 

3. Fiksu siirtyy kevätpölyaikana kertakäyttöisiin

Kuukausilinssit ja jatkuvakäyttöiset eli useita päiviä silmissä pidettävät piilolinssit voivat kerätä pinnalleen allergeeneja. Jos piilolinssejä ei onnistu tai pysty puhdistamaan, silmäoireet voivat lisääntyä. Kurjin seuraus voi olla lääkärin hoitoa vaativa tulehdus ja jopa silmän epiteelikerroksen haavauma.

Kertakäyttöiset piilolinssit ovat kevätpölyaikana suositeltavin linssivaihtoehto. Ne ovat aina silmään laitettaessa puhtaat ja bakteerittomat eivätkä ehdi likaantua pidempään käytettävien lailla. Kertakäyttöiset piilolinssit ovat hinnaltaan kalliimpi mutta silmän kannalta turvallisempi vaihtoehto.

 

4. Pieni tauko voi olla paikallaan

Silmät ovat arvokkaat ja ainutkertaiset. Niitä ei pidä altistaa ylimääräiselle rasitukselle. On mahdollista, että kosteutustuotteista, suun kautta otettavista allergialääkkeistä ja kertakäyttöisiin piilolinsseihin siirtymisestä huolimatta piilolinssien käyttö tuntuu epämiellyttävältä. Silloin kannattaa antaa silmien levätä ja pitää piilolinssien käytössä selkeä tauko. Käytä silmälaseja ja hanki myös aurinkolasit omilla vahvuuksilla. Herkkäsilmäisen kannattaa jatkaa kosteustippojen käyttöä. Allergeenien ajautumista silmään voi vähentää pyyhkäisemällä luomet pari kertaa päivässä puhtaaksi luomipyyhkeellä. Myös silmälasit kannattaa puhdistaa pari kertaa päivässä. Helpoiten se käy puhdistussuihketta tai puhdistuslappuja käyttämällä. Muista ensin puhaltaa silmälaseista irtonainen lika pois, jotta linssit eivät naarmuunnu!

 

Tutustu piilolinssivalikoimaamme

 

Tervetuloa ostoksille

09-4241 7000 Verkkoajanvaraus

Puhelinnumero ma–pe 8–21, la 9–18, su suljettu.
Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu

 

Tänä päivänä Instrumentarium-myymälöitä on Suomessa 151 ja Virossa 20. Asiakkaitamme palvelee yli 200 asiantuntevaa optikkoa ja jokaisessa myymälässämme on myös silmälääkärin vastaanotto sekä koulutettujen kehysasiantuntijoiden palvelu. Panostamme vahvasti myös optikkojen ja optisten myyjien kehysasiantuntijuuteen muun optisen tietämyksen lisäksi.

 

Tilaa Instrumentariumin uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa kehystrendeistä,
näkemiseen liittyvistä asioista ja eduistamme