Julkaistu 23.3.2017

Instrumentarium avasi uuden palvelukanavan, jossa asiantuntijat vastaavat näkemiseen liittyviin kysymyksiin videoilla ja Facebook-klinikalla.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 20.3.2017

Aurinkolasisesonki on kulman takana. Instrumentariumin tuotepäällikkö Mirja Ortia listaa viisi kiinnostavinta aurinkolasitrendiä vuodelle 2017.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 13.3.2017

Instrumentariumin tuoteryhmän myyntipäällikkö ja optikko Arto Karhunen valaisee totuuden yleisimpien piilolinssiuskomusten takana.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 16.2.2017

Trendikevät 2017 on nyt täällä. Lue silmä- ja aurinkolasien trendit tälle keväälle.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 15.2.2017

Lapsen kasvava ja kehittyvä silmä on herkkä auringonvalolle. Vauvan silmät ovat usein hyvin suojassa harson tai vaunuliinan takana, mutta jo taaperoikäinen altistuu huomaamatta isollekin määrälle UV-säteilyä.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 10.2.2017

Lumisokeus on auringon ultraviolettisäteilyn aiheuttama silmävamma. Vaiva koskee tavallisesti paljon ulkoilevia, mutta voi kehittyä kenelle vain.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 5.12.2016

Instrumentarium kävi Euroopan mahtavimmassa muotitapahtumassa eli muotiviikoilla tutustumassa trendeihin. Muotiviikkomatkoilta julkaistiin yhdeksänosainen minisarja, jossa bloggaajat Kira Kosonen, Uino ja MouMou nuuskivat trendejä niiden alkulähteillä. Tässä tulevat Instrumentariumin trendiennustukset vuodelle 2017.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 8.11.2016

Kun valoa on vähän, näöntarkkuus ja kontrastiherkkyys heikkenevät. Silmä myös tottuu hitaasti hämärään. Kun auto tulee pimeällä maantiellä vastaan ja kuljettaja häikäistyy, voi palautumisaika huonoimmillaan olla kymmeniä minuutteja.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 26.10.2016

Ajonopeus vaikuttaa näköön. Ihmisen tarkan näön alue on hyvin kapea, vain viitisen astetta. Ajaessa kasvava nopeus vaikuttaa niin, että tarkka alue kapenee entisestään.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 12.8.2016

Hyvä näkökyky auttaa keskittymään koulutehtäviin. Jos koululainen ei näe taululle tarkasti, hän voi lakata seuraamasta opetusta.

Lähinäön ongelmien oireita voivat olla silmien hierominen, päänsärky, kirjainten sekoittuminen, tekstin hyppiminen ja lukukohdan seuraaminen sormella sekä ylipäänsä haluttomuus lukemiseen. Näköongelmat voivat ilmetä myös häiritsevänä käyttäytymisenä oppitunneilla. Kun ei lapsi pysty keskittymään lukemiseen, voi hän reagoida asiaan häiritsemällä muiden keskittymistä.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 30.5.2016

Katso vuonna 1901 alkaneen tarinamme aikajana. Juhlan kunniaksi tarjoamme loistavia juhlaetuja myymälöissämme.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 24.5.2016

Upeat bloggarit pääsivät testaamaan kevään uutuuskehyksiä ja aurinkolaseja. Lue bloggareiden mielipiteet mallistostamme.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 29.3.2016

Luotetuin optikkoliike 2016Instrumentarium on valittu Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) vuosittain tehtävässä Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi optikkoliikkeeksi jo yhdeksännen kerran peräkkäin.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 19.10.2015

Blue Blocker -pinnoite suojaa siniseltä valolta. Ovatko silmäsi kuivat, väsyneet ja sumeantuntuiset? Vaivaako päänsärky tai unettomuus? Saatat olla altistunut liialle siniselle valolle.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 1.3.2015

Silmänpohjakuvaus InstrussaInstrumentarium käyttää silmänpohjankuvauksessa alan uusinta teknologiaa. Ainutlaatuinen Optos Daytona silmänpohjakamera kuvaa 80 % silmän verkkokalvosta yhdellä kuvalla, kun tavallinen silmänpohjakamera kuvaa vain 15 % silmän verkkokalvosta. Nyt uusia silmänpohjakameroita löytyy yli 50:stä myymälästä.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 24.11.2014

Kalevala KoruKalevala Koru arvonta on päättynyt. Onnea Irene, Raili ja Päivi! Heistä kukin on voittanut upeat korusarjat itselleen. Voittajille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 18.11.2014

OnneaMamma Mia! musikaalin VIP-illat on arvottu. Onnea Pirjo, Pipsa, Sonja, Mari ja Kaarina. He kaikki pääsevät yhdessä 9 ystävänsä kanssa viettämään upeaa musikaali-iltaa Svenska Teatteriin.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 21.10.2014

Syyskuussa järjestettiin Indiedaysin, Instrumentariumin ja Olympuksen kanssa yhteistyössä Fashion Photo Shoot –muotikuvaukset. Viisi upeaa bloggaria pääsi testamaan syksyn uutuuskehyksiä, sekä pukeutumaan syksyn trendeihin.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 8.9.2014

Kalevala KoruKalevala Korun ja Instrumentariumin yhteistyössä lanseeraama Kalevala Jewelry Eyewear -kehysmallisto on uudistunut.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 7.9.2014

Näin valitset sopivat silmälasit. Katso video.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 7.9.2014

Calvin KleinCalvin Klein on yksi maailman johtavista muotitaloista. Instrumentarium on syksyllä 2014 lanseerattavan selkeälinjaisen ja trendikkään kehysmalliston yksinoikeutettu jälleenmyyjä.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 3.3.2014

Luotetuin optikkoliikeInstrumentarium on valittu Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) vuosittain tehtävässä Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi optikkoliikkeeksi jo kahdeksannen kerran.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 13.2.2014

Instrumentarium täydentää alkuvuodesta tuotevalikoimaansa Tanskan kuninkaallisten suosimilla FLEYE-merkin silmälasikehyksillä. FLEYE edustaa tanskalaisen muotoilun uutta sukupolvea ja tunnetaan maailmanlaajuisesti keveistä, kestävistä ja joustavista silmälaseistaan.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 21.10.2013

Vuoden Optikoksi on valittu pitkän linjan piilolasiosaaja ja alan kouluttaja Merja Kuusela.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 9.1.2013

Yleisin näkövammaisuuteen johtava silmäsairaus on silmänpohjan ikärappeuma, joka vähitellen tuhoaa verkkokalvon tarkan näön alueen aistinsoluja. Yli 65-vuotiailla rappeumaa esiintyy 10 %:lla, mutta yli 75-vuotiailla sitä on jo joka kolmannella. Ikä, sukurasitus, korkea verenpaine ja korkea kolesteroli, vyötärölihavuus etenkin miehillä ja tupakointi lisäävät riskiä sairastua rappeumaan.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 9.1.2013

Glaukooma, aikaisemmalta nimeltään silmänpainetauti tai viherkaihi, on sokeuttava silmäsairaus, joka useimmiten on oireeton. Se voi huomaamatta tuhota näkökykyä pitkällekin, ennen kuin henkilö sen itse huomaa. Tarkka näkö voi säilyä hyvinkin pitkään normaalina, mutta näkökentän reunaosista alkaa taudin edetessä kadota näkevää aluetta…

Lue koko artikkeli